@Noudiari/ Les praderes de posidònia oceànica dels voltants de les Pitiüses van ser declarades patrimoni mundial de la UNESCO i, per aquest motiu, el Consell Insular d’Eivissa ha emès un comunicat al director del Centre de patrimoni mundial d’aquesta institució, Kishore Rao, mostrant-li la preocupació existent per les prospeccions petrolieres al Golf de València. Així, en aquesta carta, el Consell alerta que les praderes de posidònia es podrien veure sotmeses a un “nivell de risc excessiu” donada la proximitat de les explotacions, i que podria tenir nefastes conseqüències contaminants per l’entorn natural. Per aquest motiu, s’insta a la Unesco a actuar “amb les accions que es creguin oportunes” per tal d’aturar el projecte.
En aquesta missiva, s’argumenta que les prospeccions tindran “greus efectes de contaminació produïts per les característiques dels materials utilitzats en les perforacions” a la qual cosa s’hauria de sumar l’hipotètic risc que les prospeccions tinguessin resultat positiu -una opció més que probable, perquè si no fos així l’empresa Cairn Energy no hi realitzaria la costosa inversió de les prospeccions- , i que finalitzés amb un projecte definitiu d’explotació de gas o petroli en aquesta zona marina.
El comunicat del Consell recorda que “l’explotació petroliera en un lloc tan pròxim a la zona delimitada com Patrimoni de la Humanitat és totalment incompatible amb la conservació del bé i el manteniment d’un mínim estat de conservació favorable”. A més, es remarquen que “les diferents fases del projecte poden determinar greus efectes contaminants dels llits i aigües marines, que dispersarien i afectarien greument els fons ocupats per la fanerògama marina”.
Espero que en la misma misiva les hayan pedido también consejo-ayuda para otro problema que tenemos aquí con la Posidonia, muchísimo más cercano y que sufrimos cada verano. Ese sí que es un problema grave de verdad, más palpable… ¿porqué no se remitieron también en su momento para eso otro?…¿se les habrá ocurrido?… estoy totalmente convencido que no.
Porque no voy a negar que contra las prospecciones lo que haga falta, pero ya que vas a la fuente intenta al menos traer el máximo de agua posible.
Remitirse a UNESCO, heheheh, que cachondos; como si estos tuviesen la varita mágica. Estos remitirán acuse de recibo y se limitarán a enviar la carta al representante del gobierno, que a su vez se la enviará al ministerio correspondiente, por donde pasará por 26 manos más o menos antes de que alguien de peso se digne leerla… y ya esté todo el pescao vendío.
Ilusos, que soy unos ilusos.