@Noudiari/ El judici del ‘cas Cretu’ ha arribat a la seva fi. Avui, l’Audiència de Palma ha escoltat les conclusions finals dels advocats i de les acusacions i ha deixat el cas vist per sentència. Finalment, i tal com s’havia anunciat, la Fiscalia i l’acusació particular del GEN-GOB han mantingut la petició de vuit mesos de presó i 31.500 euros de multa per al propietari de la mansió, Michel Cretu, i per al arquitecte del projecte, José Torres, per un delicte contra l’ordenació del territori.
A més, també s’ha demanat una multa de 33.600 euros i una inhabilitació de set anys per a càrrec o feina pública per a l’exalcalde de Sant Antoni, Antoni Marí Tur, i l’exregidora d’Urbanisme, Blanca Castiella, per un delicte de prevaricació urbanística. La petició de condemna més greu que s’ha sol·licitat és contra l’aparellador municipal de Sant Antoni, Miguel Ángel Martí Miralles, per a qui es demana tres anys de presó per prevaricació i 3 anys més de presó i multa de 21.000 euros per falsedat documental.
El torn dels advocats
Per la seva banda, l’advocat de l’exalcalde i de l’exregidora d’Urbanisme ha demanat l’absolució dels seus clients argumentant que, tot i que la llicència concedida a Cretu no era correcta i que la casa era il·legal, en cap moment es va prevaricar sinó que tots dos van actuar de bona fe perquè “existien informes tècnics que determinaven que la llicència podia ser legal”.
En el cas de les acusacions contra l’aparellador i l’arquitecte municipal, els advocats de tots dos han assegurat que en cap moment van realitzar obres d’ampliació de la casa d’amagat, o que haguessin fet la vista grossa davant l’incompliment de la llicència original. A l’anterior sessió del judici ja es va parlar de la presència de dos alemanys que, suposadament, estaven a peu d’obr, i que serien els instigadors de la modificació del projecte. Finalment, l’advocat de Michel Cretu ha assegurat que el seu client ignorava la normativa urbanística i que en cap moment va tenir consciència d’estar cometent un delicte.
Acaba d’aquesta manera una llarga història que va començar amb l’inici de la construcció de la casa l’any 1995, la qual va obtenir una llicència d’obra per part de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany l’any 1997 tot i que la casa es situava en una àrea protegida i al cim d’un turó, el que constituïa una il·legalitat flagrant. L’any 2001 els tribunals van decretar l’enderrocament de la casa, fet que no es va produir fins el 2009.
Que barat surt destrossar s’illa, no? Botja i companyia deuen estar ben tranquils… no els hi passarà res. Lladres!!! A sa pressó un fart d’anys!
Ja pots pensar que no passarà res