@Noudiari/ Per segon any, l’Associació de Restaurants de Santa Eulària (ARSE), en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, impulsen els Menús de Matances, una forma de promocionar els productes locals vinculats als plats típics de la gastronomia eivissenca. Així, del 25 de novembre al 20 de desembre, de dilluns a divendres es podran degustar (tant al migdia com a la nit) menús especials amb productes del porc per un preu de 15 euros, beguda a banda. En molts cassos, aquestes jornades serviran per a tastar les diferents preparacions de plats típics com ara la frita de porc, l’arròs de matances, la sobrassada i la botifarra. En altres, la base dels productes porcins servirà als cuiners per a oferir presentacions diferents i noves maneres de reinterpretar la gastronomia més clàssica.
Enguany hi participen el restaurant Es Pins de Cala Pada, Can Pep Salvador, Can Poll, Donde Mariam, Banana’s, Peralta i s’Argentera -aquestos dos últims situats a Sant Carles de Peralta-, Can Juanito, Celler de Can Pere, El Naranjo, Es Faraló, Ínsula Augusta, Royalty, Sa Punta, Sal Marina i X Tu.
El proper dilluns 25 es procedirà a mostrar en directe com és el procediment tradicional d’escorxament i preparació dels productes del porc. Ja que per motius de salubritat no és factible fer la matança ‘in situ’, les porxades del restaurant Celler de Can Pere es convertiran en l’escenari en que s’ensenyaran la destresa i l’habilitat necessàries per tal d’escorxar un porc. Igualment, es podrà comprovar allà mateix quin és el procediment tradicional per tal de fer la sobrassada i la botifarra típiques eivissenques.
Desde luego hay que felicitar a los organizadores , que originales !!!! Coincide en fechas y temario que el Restaurat de San Antonio, por favor un poco mas de originalidad e imaginacion ,
Molt originals……en quant comenci es pintxa Sant Antoni tambe faran es rutapa……bravo!!!
Clar, Sant Antoni va inventar les postes de sol i les rutes gastronòmiques per subvencionar un grup publicitari i de rotulació, ho sap tot el món.