@Noudiari / El Club Nàutic Santa Eulària, amb la col·laboració de l’Ajuntament, torna a organitzar en 2014 l’Ultraswim, la prova de natació popular per connectar la platja d’es Pujols, a Formentera, amb la de Santa Eulària des Riu. Després de la bona acollida que va tindre l’experiència, l’organització ha decidit fer dues modificacions importants de cara a l’edició de 2014: la data de celebració i el nombre de participants.
L’Ultraswim d’enguany es celebrarà, si les condicions meteorològiques ho permeten, el diumenge 25 maig. En aquesta ocasió la data triada suposa quatre setmanes de retard respecte a la data triada per a la primera edició. El motiu d’aquesta variació és la de tractar de garantir les millors condicions, pel que fa a meteorologia però, també, temperatura de l’aigua, per a evitar riscos innecessaris als participants.
Per altra banda, l’experiència de la primera edició ha permès comprovar que hi ha interès a participar en aquest tipus de proves però que hi ha alguns aspectes que limiten les possibilitats de participar. En aquest sentit, enguany s’ha decidit crear dos grups en funció de la velocitat dels participants, una variació que permet duplicar el nombre de participants individuals o per grups, passant dels 15 de l’any passat als 30 d’enguany.
Segons aquesta nova distribució, el tram principal de la cursa, des de Formentera fins a Cala Llonga, es podrà fer en dos grups, el més ràpid amb una velocitat d’entre 3 i 3,5 kilòmetres per hora i un altre per a ritmes d’entre 2,5 i 2,8 kilòmetres per hora.
En la resta d’aspectes es mantenen les prescripcions de l’any passat. La cursa manté el recorregut d’uns 30 kilòmetres. Els prop de 27 kilòmetres que separen es Pujols de Cala Llonga s’hauran de fer en grup, amb aturades cada 30 minuts i amb possibilitat de fer relleus en el cas dels equips; una mesura pensada per a primer la seguretat dels participants, que sempre tindran a prop embarcacions de l’organització per ajudar-los en cas de necessitat. De fet, entre el material obligatori per a participar figura una boia per a senyalització i descans, i un xiulet per a alertar de qualsevol possible incidència.
Una volta s’arriba a la porta de boies de la costa eivissenca, es farà l’últim descans, al qual els equips hauran de decidir quin dels seus relleus farà l’últim tram. A partir d’aquí desapareix l’obligació d’anar agrupats i comença la part de la cursa purament competitiva: 3,5 kilòmetres on la dosificació de les forces serà fonamental per a poder arribar a la platja de Santa Eulària en la millor qualificació possible. Juanjo Serra (CT Santa Eulària), Josep Vivas Elías (CN Puigcerdà) i Miguel Ángel García (CN Valle del Cas) van ser els vencedors de la primera edició.