@Noudiari/ Esperança Marí, diputada de la coalició PSOE-Pacte per Eivissa al Parlament de les Illes Balears, ha anunciat que el Grup Socialista demanarà la retirada del Decret que regula els Consells Escolars Insulars i Municipals. Segons la diputada eivissenca, hi ha diverses raons per demanar la retirada del decret que modifica la regulació dels Consells Escolars insulars i municipals: “D’una banda es redueix el nombre de membres dels consells escolars insulars i municipals, basant-se en el fet que també s’ha reduït el nombre de membres del Consell Escolar de les Illes Balears”. Segons Marí, “l’argument és totalment fal·laç, perquè els integrants dels Consells Escolars insulars i municipals no cobren cap sou ni dietes per les seues funcions i, per tant, el fet que hi hagi més o menys persones que integren els esmentats CE no suposa un augment del seu cost”.
Contràriament, segons Esperança Marí, “una reducció del nombre de membres dels esmentats consells escolars sí que suposa una baixada de representativitat dels esmentats òrgans: en quedarien fora, per posar només dos exemples, les associacions de persones amb discapacitat i amb necessitats especials, i associacions com ara l’Associació Pitiüsa per a la Renovació Pedagògica”.
Diferències entre l’escola pública i la privada
“S’estableix una desproporció entre l’escola pública i la privada o concertada, en els casos de Menorca o d’Eivissa. Segons l’avantprojecte de decret, als consells escolars insulars i municipals hi haurà tres representants de l’escola pública i dos de la privada o concertada. Això pot tenir sentit a Mallorca, on la implantació de l’escola privada és molt superior a l’existent a Eivissa, però no té sentit a Eivissa en conjunt, i molt menys a determinats municipis. Segons aquest avantprojecte de decret, al Municipi de Sant Josep de sa Talaia (amb set centres públics, un concertat i un privat), hi hauria tres representants del sector públic i dos del privat. No guarda cap tipus de proporció racional”, ha explicat Marí.
Finalment, Esperança Marí ha remarcat que aquest avantprojecte de decret, si es duu endavant, “crearà uns consells escolars insulars i municipals més poc representatius que els que tenim actualment, menys heterogenis i amb una proporcionalitat més deficient”. Per tant, “en comptes d’empitjorar les característiques dels Consells Escolars insulars i municipals, resultaria més lògic i més racional mantenir la composició actual. Aquestes han estat les raons que porten a demanar la retirada de l’Avantprojecte de decret esmentat”.