@Noudiari / Dolores Fernández, consellera de Benestar Social, Joventut i Igualtat del Consell Insular de Formentera, ha presentat avui en roda de premsa les jornades «Escola de pares i mares 2014», que se celebraran a partir del dijous 6 de març i fins al 3 d’abril.
L’Àrea de Benestar Social de Formentera ha organitzat aquesta segona edició de l’escola de pares i mares 2014 amb una programació que recull les demandes de la FAPA (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Formentera), realitzades a través de la Xarxa Socioeducativa de Formentera.
La xarxa és un comitè local format per professionals i entitats que treballen conjuntament per elaborar estratègies d’actuació i projectes en col·laboració respecte als infants i joves de Formentera i dinamitzat des de l’àrea de Benestar Social per l’educadora social d’atenció a la família i menors.
Per portar a terme les sessions col·laboren amb l’Àrea de Benestar Social, Paco Pérez, psicòleg de l’Espai Creix i professionals tècnics amb llarga experiència al CEPCA (Centre d’Estudis i Prevenció de Conductes Additives).
Es tracta d’un programa totalment gratuït destinat a tots els pares i mares, tutors i cuidadors de menors del municipi de Formentera, que té com a objectiu fomentar l’adquisició d’estratègies educatives per a millorar la relació entre pares i fills, així com amb l’entorn.
Totes les sessions es portaran a terme a la sala d’actes de Cultura a les 18 hores tots els dijous de març i el primer d’abril de 2014. L’acte de cloenda de l’Escola de Pares serà el 3 d’abril a càrrec de tots els professionals, institucions i entitats que l’han fet possible.
PROGRAMA
Dijous 6 de març: 1ª sessió: “Aprendre a aprendre”, una forma diferent per aprendre per sempre: tècniques d’estudi i posar-les en pràctica, la gestió diària dels deures, valors per aconseguir l’èxit escolar, l’esforç, el fracàs escolar; què ho provoca? A càrrec de Paco Pérez, psicòleg de CREIX.
Dijous 13 de març: 2ª sessió: “Noves tecnologies i Xarxes socials; com gestionar els nous usos que fan els fills. Com podem ajudar des de la família en aquest nou repte. A càrrec de Paula Villena tècnica del CEPCA (Centre d’estudis i Prevenció de Conductes Additives).
Dijous 20 de març: 3ª sessió: «EDUCANT LES EMOCIONS» El camí cap a les relacions sanes: Ensenyar als nostres fills a gestionar les emocions. Analitzarem situacions concretes per posar en pràctica. A càrrec de Paco Pérez, psicòleg de CREIX.
Dijous 27 de març: 4ª sessió: Interculturalitat i convivència. Educar en el respecte a les diferències. A càrrec de Cristina Mayans, tècnica d’immigració de l’Àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera.
Dijous 3 d’abril: 5ª sessió: Educació afectiu sexual. Qüestió de salut que la família ha d’afrontar per als fills a cada edat. A càrrec d’Alejandro Moreno, tècnic del CEPCA (Centre d’Estudis i Prevenció de Conductes Additives).