@Noudiari / El Consell Insular, dins les Jornades Gastronòmiques que s’estan desenvolupant finançades pel Programa Slow Breaks, ha organitzat una degustació de plats amb anyell d’Eivissa demà al passeig de Vara de Rey.
La jornada tendrà lloc d’11 a 12 hores, i a banda d’oferir-se al públic plats preparats per l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de la Pimeef, es mostraran tres ovelles de raça eivissenca, una raça en procés de recuperació.
A l’acte hi assistirà la consellera de Turisme, Carmen Ferrer, i el conseller d’Agricultura, Antoni Marí, a més de Joan Riera, president de l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de la PIMEEF; Werner Salewski, vicepresident de l’Associació de Carnissers, i Joan Marí, president de l’ADS de Ramat Oví d’Eivissa.
L’anyell, tot i ser una ramaderia en regressió, és la ramaderia més característica d’Eivissa, vinculada al paisatge i a la seua gastronomia. La carn és molt apreciada i lligada a dos moments especialment festius: la Pasqua, a partir del diumenge de Resurrecció, coincidint amb l’època de major abundància d’anyells, i Nadal, on s’aprofitava un segon part.
La cria a l’aire lliure i l’alimentació basada en pastures ofereix les condicions per a l’obtenció d’una carn de gran qualitat, que es comercialitza a través de la Marca de Garantia “Anyell d’Eivissa” del Consell Insular d’Eivissa. Amb aquesta jornada, en el marc de la campanya gastronòmica ‘Sabors d’Eivissa’, promoguda pel Consell Insular d’Eivissa en col·laboració amb la Pimeef, es vol fomentar el coneixement de la gastronomia de l’anyell d’Eivissa, com a forma de conservar la ramaderia tradicional i potenciar la cuina vinculada als productes de la terra.