@Noudiari/ El Conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha admès avui que el servei de radioteràpia del nou Hospital de Can Misses, i que serà gestionat per una empresa privada, atendrà no només als pacients de la seguretat social sinó també a pacients provinents de la sanitat privada.
Així ho ha reconegut després que el portaveu de PSOE-Pacte, Xico Tarrés, ho hagués denunciat davant del Parlament balear. Tarrés ha alertat que darrere d’aquesta decisió del Partit Popular s’amaga “l’objectiu que determinades empreses puguin fer negoci a costa de la sanitat pública”.
En una pregunta formulada avui al conseller de Salut, Tarrés ha donat a conèixer el contingut dels plecs de condicions del concurs del servei de radioteràpia, on s’hi estableix que entre la població que podrà utilitzar els serveis de la radioteràpia de Can Misses hi ha també “pacients privats”. «Vostès estan obrint les portes de la salut pública al sector privat, perquè s’hi instal·li i s’hi quedi” ha criticar el portaveu de PSOE-Pacte. “Volen destinar 17 milions d’euros per privatitzar aquest servei. Nosaltres pensam que aquests 17 milions d’euros servirien per posar en marxa aquest servei sense necessitat de passar per la part privada. La radioteràpia, com tota la resta de serveis públics, han de ser cent per cent pública i cent per cent universal”, ha argumentat Tarrés.
«El servei públic està garantit»
A la seva resposta, el conseller de Salut ha reconegut la decisió del PP d’incorporar als plecs del concurs la possibilitat que l’empresa exploti el servei de radioteràpia de manera privada. Sansaloni ha assegurat que, en aquest plec de condicions, també s’estableix que al nou Hospital de Can Misses s’oferirà «un servei de radioteràpia a Eivissa de màxima qualitat, idèntic al que ja s’està oferint a Son Espases” i que aquest servei serà “públic i gratuït”. Segons Sansaloni, una vegada aquest servei públic estigui garantit, no s’ha de criminalitzar la possibilitat que l’empresa que gestioni el servei atengui també a pacients privats: “Sempre que no interfereixi en la qualitat del servei”.
Sansaloni ha negat que es privatitzi el servei i ha explicat que l’empresa adjudicatària «pagarà una tassa al Govern» per l’atenció a pacients privats i que també es requerirà una autorització prèvia: «Hi haurà un retorn econòmic a l’administració» ha dit.
Oséa: Los ciudadanos pagamos el edificio público y una empresa privada lo utiliza para hacer su negocio privado en él con las máquinas y el personal que deben dar servicio a quienes le pagamos para que trabaje nuestra sanidad pública. No sería más lógico que se montaran en un local privado de su propiedad y que nuestra Sanidad Pública comprase las máquinas y contratase personal al servicio exclusivo de quienes pagamos con nuestros impuestos?