@Noudiari / El Consell Insular donarà continuïtat a les Jornades Gastronòmiques per promocionar els productes i sabors locals, després que en la primera edició, celebrada entre el 25 d’abril i el 8 de juny, s’hagin servit més de 1.000 menús de peix i anyell, 600 tapes relacionades amb els productes autòctons i s’hi hagin adherit 47 establiments de tota l’illa. Aquestes jornades estan impulsades pel programa Slow Breaks i la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (PIMEEF). Busquen potenciar el distintiu ‘Sabors’, mitjançant el qual s’identifiquen els restaurants que ofereixen productes i receptes locals en els seus menús durant tot l’any.
Les primeres Jornades Gastronòmiques han tengut com a objectiu posar en valor productes locals de temporada com el peix i l’anyell, així com les receptes que formen part de la cultura i tradicions de l’illa d’Eivissa, junt a propostes més innovadores. També s’han promocionat els vins i postres de l’illa, a través d’uns menús editats per la Fundació de Promoció Turística.
De cara a futures edicions, s’estudia la possibilitat de fixar un calendari per dividir les jornades en dos èpoques diferents de l’any, amb la intenció que la marca ‘Sabors d’Eivissa’ i les Jornades Gastronòmiques suposin un nou factor de dinamització de l’oferta turística de l’illa en hivern i els mesos fora de temporada. El distintiu Sabors està impulsat per les conselleries de Turisme i d’Agricultura del Consell Insular. Fins el moment, 22 restaurants hi estan adherits.