@Noudiari/ Durant el mes de juny, l’ocupació turística a Formentera va ser del 82,31%, una xifra que supera els últims registres de l’any 2013 (81,85%) i de l’any 2012 (73,97%). D’aquesta manera es consolida una tendència que ja va començar durant el mes de maig, quan l’ocupació va registrar un 45,35%, superior al 37,89% de l’any 2013 i al 33,32% de l’any 2012.
En quant al lloc de procedència dels visitants, el principal mercat al mes de juny ha estat l’italià (48,47%), seguit de l’espanyol (19,54%) i l’alemany (15,73%). Durant el mes de maig, en canvi, el principal mercat emisor a ser l’alemany (30,97%), l’espanyol el segon (26,23%) i l’italià el tercer (22,70%).
Més enllà de la millora en quantitat, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat “l’evolució dels mercats, ja que cada vegada més es redueix la dependència d’un sol lloc de procedència per donar pas a més varietat i equilibri”.
La dada del mes de juny del 2014 correspon a l’enquesta pròpia del Consell de Formentera mentre que totes les altres dades són de la Federació Hotelera, que encara no ha facilitat la xifra de juny, tot i que habitualment solen ser molt coincidents ja que comparteixen bona part de la mostra, els hotels de l’illa de Formentera.
En la mateixa roda de premsa, el gerent d’Àrea de Turisme, Carles Bernús, ha informat del bon funcionament del servei de econcierge, per mitjà del qual el Consell informa als turistes per twitter o whatsapp. Bernús ha manifestat que “el servei té una gran acceptació, la majoria de preguntes tenen referència a qüestions meteorològiques per saber l’estat de les platges”.
Y esa ocupación ¿en cuantas personas se traduce? No es nada fácil encontrar una aproximación de cuanta gente hay un día cualquiera de verano en Formentera, lo cual creo sería interesante saber. Y lo mismo en Eivissa. No me vale saber cuantas personas han pasado por Formentera, sino cuantas personas al tiempo soporta el medio ambiente. Parece que es un secreto de Estado.