@Noudiari/ Un total de 28 vins pagesos diferents i 220 quilos de sobrassada i botifarró. Amb aquestes gustoses xifres es prepara la propera Festa del Vi Pagès de Sant Mateu, que enguany arriba ja a l’edició número 24, i que tindrà lloc aquest dissabte dia 13 de desembre. Tal i com ha explicat el regidor de la parròquia, Paco Montilla, “enguany s’ha fet menys quantitat de vi, com a conseqüència de les poques pluges el gra no ha engreixat, però el vi és més dolç, amb el que podem dir que ha estat una bona collita”.
Montilla, juntament amb el president i vicepresident de l’Associació de Vesins de Sant Mateu, Pep Recó i Toni Besora, han donat avui els detalls d’aquesta nova edició de la festa. De fet, el primer acte del programa previst es farà demà dijous dia 11 a les 19 hores, amb una jornada tècnica organitzada pel Consell Insular al celler Sa Cova i la col·laboració dels Viticultors i Cellers d’Eivissa. La jornada anirà a càrrec de Josep Esteve, pagès, i Albert López, enòleg, qui parlaran sobre ‘Esteve i Gibert Viticultors, el celler més petit del Penedès: l’obra d’un pagès’. A les 20.15 hores, es celebrarà una taula rodona sota el títol “’Del vi pagès al vi embotellat: enologia aplicada als processos casolans’.
Dissabte dia 13, la Festa del Vi començarà a les 17 hores. A les 19 hores, hi haurà l’actuació de la Colla d’Aubarca i el Trio Paradís i els visitants podran degustar gratis els 28 vins que participen en aquesta mostra. “Es tracta de veure vi, sense passar-se, i gaudir d’una tarda a Sant Mateu”, ha dit el president de l’Associació de Vesins. Per la seva part, el regidor Paco Montilla, ha recordat que “fa 24 anys que es fa aquesta festa, fet que té molt valor que perduri en els anys, i que suposa una mostra excel·lent de la tradició de la zona i de la producció vitivinícola que hi ha a Sant Mateu”.