@Jordi Salewski/ El jove artista eivissenc Adrián Martínez acaba de presentar el tercer número del seu llibre-revista Brindis, una obra auto editada on una sèrie d’imatges deixen la porta oberta a la lliure interpretació. Formada per un conjunt de dibuixos, fotografies i textos, creen una atmosfera abstracta, on el conjunt de les imatges conformen una història, però també cada imatge per si sola té el seu significat.
El projecte d’autoedició d’Adrián Martínez va néixer l’estiu de 2013, com una col·lecció de dibuixos en tinta negra on es generen situacions estranyes. El primer número de Brindis va ser un experiment basat a dibuixar de forma salvatge per crear una història. El segon número, titulat Talkin Heads, va ser un joc de converses entre personatges. En aquest tercer número, sota el títol You are here Adrián Martínez experimenta amb la fotografia de carrer, acompanyada en alguns casos de textos i dibuixos. És un experiment creatiu on la ironia, l’absurd i el desconegut tenen molt a dir.
Brindis a Bèlgica, Manchester, Suècia i Madrid
Brindis ha participat a importants fires editorials com Libros Mutantes a La Casa Encendida de Madrid, Gropo Gropo a Pontevedra o Pliegue a Tenerife. L’obra també es troba a la col·lecció de diferents espais culturals dedicats a aquest tipus de publicacions, a destacar Topo Copy de Bèlgica, Salford Zine Library de Manchester o Jarko a Suècia.
Adrián Martínez ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives, recentment ha participat a ‘Tabula rasa o la (im)possibilitat de construir una generació’, projecte comissariat pel també eivissenc Fernando Gómez de la Cuesta i Pau Waelder. L’exposició té com a objectiu examinar i presentar en l’àmbit internacional, el treball de la jove generació d’artistes de les Illes Balears nascuts a partir de l’any 1981. L’exposició es va inaugurar al museu es Baluard de Palma, posteriorment va ser a Finlàndia i ara viatja cap a Tilburg a Holanda, on s’inaugurà el mes de març 2015.