@Noudiari / El Consell Insular d’Eivissa organitza la primera fira “Sabors del camp i de la mar”, que tendrà lloc el cap de setmana del 28 de febrer i 1 de març al Recinte Firal. Així ho ha explicat el conseller d’Indústria, Vicent Roig, durant la roda de premsa d’aquest matí, en la qual ha estat acompanyat per representants de les cooperatives, de les confraries i de l’associació de la mel, a més del tècnic d’Agricultura Josep Lluís Joan.
Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins el programa del Dia de Balears, té per objectiu promocionar els productes agraris i pesquers de l’illa, així com la seua gastronomia. En aquest sentit, Roig ha explicat que “la gastronomia d’Eivissa és una cuina de producte, lligat al calendari de les estacions, i que són insubstituïbles en les receptes tradicionals com l’ensalada pagesa amb pebrera blanca i patata vermella, el sofrit pagès amb anyell criat a l’illa o el bullit de peix de la pesca de les nostres costes, entre d’altres”.
La fira comptarà amb un espai de show-cooking on els visitants podran aprendre a preparar plats tradicionals i innovadors de la mà de grans cuiners, a més d’elaborar formatge pagès amb herba de formatjar i utilitzar-lo per fer flaó. D’altra banda, es mostrarà la versatilitat dels usos de l’oli a la cuina i es faran tasts de vins i es prepararan cocktails amb herbes eivissenques.
Aquesta oferta es complementarà amb els estands dels expositors que oferiran tasts i un espai de degustació, centrat en el peix i donant protagonisme a la ramaderia amb productes com l’anyell d’Eivissa i el porc negre, en procés de recuperació. A més, hi haurà una intervenció per conèixer noves maneres d’utilitzar l’anyell en la nostra cuina, a càrrec de la Fundació Alícia, creada per Ferran Adrià i un equip científic. Durant el dissabte tarda (17-19 hores) i el diumenge de matí (12-14 hores) un grup d’animació format per “tres pageses que han baixat a Vila” amenitzaran la fira.
Finalment el conseller, qui ha animat tothom a participar en aquesta iniciativa d’entrada lliure, ha destacat “la constant feina de pagesos, ramaders, pescadors, elaboradors i cuiners que, amb la seua passió, ho fan possible”.