@Noudiari/ El grup municipal PSOE-Pacte de l’Ajuntament de Sant Antoni ha presentat aquesta setmana una segona tanda d’al·legacions a les Normes Subsidiàries elaborades pel Partit Popular. Els progressistes han insistit en el fet que el text que ha presentat el PP “no dóna resposta a les necessitats futures de Sant Antoni mentre que hipoteca el municipi a costa de fer un urbanisme a la carta on pràcticament cada disposició de les noves normes tenen nom i cognoms de les persones que es veuen beneficiades”. El PSOE-Pacte ha denunciat que es preveu triplicar la població del municipi sense donar resposta a les necessitats d’aquesta població, ja que no es contempla on es faran noves escoles, instituts o nous centres de salut, entre altres mancances.
A aquesta segona fase de presentació d’al·legacions, el grup progressista torna a insistir en “la incoherència” de seguir classificant el cementeri com a espai lliure públic o zona verda. “És una contradicció perquè a l’inventari de béns immobles es classifica la parcel·la com a cementiri i encara que es construeixi un cementeri nou, aquest actual no podrà fer-se servir com a zona lliure fins deu anys després, segons diu la llei. Per tant, s’està dient que una cosa és una zona lliure sense ser veritat i l’única raó de fer-se així és beneficiar a persones pròximes a un ex alcalde perquè són propietàries dels terrenys limítrofs”, ha lamentat Pep Marí ‘Marge’, portaveu de PSOE-Pacte a Sant Antoni.
“Permeten la destrucció de paisatges i paratges únics de Sant Antoni”
La segona al·legació del grup progressista fa referència a les anomenades AMR (àrees d’assentament rural), que “han crescut en aquestes normes sense cap tipus de justificació, més encara quan moltes d’elles ho fan en terrenys aferrats a la costa, permetent la destrucció de paisatges i paratges únics de Sant Antoni”. “Aquestes normes subsidiàries donen el vistiplau a la destrucció de l’entorn de Cala Gracioneta, Cala Gració i Punta Galera, que són evidentment espais a protegir i conservar. Per contra, zones com Can Tomàs, Can Musson o Can Llaudis, que tenen llum, aigua i carrers asfaltats, que haurien de ser considerats urbans, queden com a AMR sense que això tengui cap sentit”, ha explicat Pep Marí.
A les al·legacions també mencionen el cas de Loma Pinar, espai que ja estava catalogat com a urbà a les normes anteriors i que ara es rebaixa a AMR tot i que, en opinió de PSOE-Pacte, “la llei diu clarament que no es pot fer aquest canvi a un terreny que hagués set sotmès a un procés de canvi de classificació urbanística del que s’hagués derivat i efectuat el pagament d’una indemnització”. Els progressistes han recordat que només per 6.000 metres quadrats que un promotor volia desenvolupar i que l’Ajuntament no va permetre, ja es va haver de pagar una indemnització d’1 milió d’euros.
Necessitat de protegir Ses Variades
Ses Variades és novament un dels temes més importants per als representants de PSOE-Pacte. El grup municipal segueix apuntant la necessitat de donar-li una alta protecció a la zona, dotant així al poble d’un espai obert a la mar, i compensar als propietaris amb altres terrenys. “Sant Antoni ha de mirar al futur i el futur exigeix protegir i cuidar millor el que tenim. Ses Variades és un espai que es distingeix d’altres destinacions turístiques i s’hauria de fer l’esforç de conservar-lo, de convertir-lo en zona d’oci i gaudi per a tothom”, ha explicat Marge.
A més, el grup municipal progressista presenta una al·legació per evitar l’especulació urbanística i aconseguir el manteniment del camp de futbol al centre del poble, una altra per què s’obri un vial per permetre la sortida d’ambulàncies del centre de salut a través del carrer de Londres i per què es reconegui que el carrer Ametllers de Ses Païsses ha de tenir 12 metres d’ample com consta a les normes anteriors i com va ser aprovat per ple.
Eliminació de sòls industrials disseminats
PSOE-Pacte també ha demanat que s’eliminin una sèrie de sòls industrials disseminats “que sembla que s’han col·locat per donar resposta a demandes molt particulars i concretes: un a ses Païsses, un altre a Sant Rafel, un tercer a Can Obrador i el de l’actual càmping, on la parcel·la, en lloc de rebre alguna qualificació relacionada amb usos turístics la rep de caire industrial”.
Els progressistes també han presentat observacions al text elaborat pel PP per eliminar les parcel·les d’ús comercial al polígon de Montecristo i per advertir que no estan grafiades correctament les zones verdes. ‘A més, hem presentat una al·legació advertint de les possibles conseqüències econòmiques d’abusar de la declaració de zones SUDO (Sòls Urbans Directament Ordenats). Es tracta de sòls que haurà de desenvolupar directament l’Ajuntament i consideram que s’han posat tants que podrien portar a la ruïna a l’Ajuntament’, senyala el regidor i portaveu.
Finalment, pel que fa al Catàleg de Patrimoni que acompanya a les Normes Subsidiàries, PSOE-Pacte ha redactat una al·legació separada en la qual considera que, sent un document necessari i important per al futur, el treball presentant per l’equip de govern no està suficientment justificat ni contrastat i que, a la vista de l’alarma social que ha provocat, la feina s’ha de revisar des del principi i s’ha de presentar un document nou que hauria d’estar novament obert a la presentació d’al·legacions per part de particulars i persones afectades.
existe el PSOE, pensaba que ya no actuaban.
Gracies, PSOE. Els vesins del barri de Can Xicu Musson duen molts anys escoltant del personal i polítics de l’Ajuntament que el seu barri serà «urbano», que ja ho hauria de ser. I el fan AMR, com si haguessin començat per Sant Antoni i alrededors i quan vàren arribar al sud del municipi ja no els quedava percentatje. Només els quedava l’invent AMR per llimosna. Està clar: per a l’ajuntament el municipi és Sant Antoni, als pobles ses sopris (si en queden).