@Noudiari /El Consell Insular d’Eivissa, a través del seu Departament d’Agricultura en col·laboració amb el de Turisme, organitza un curs professional de cuina tradicional eivissenca i innovació. Es tracta d’una iniciativa totalment gratuïta i emmarcada en el programa Ibiza Slow Breaks, que tindrà lloc del 7 al 10 d’abril al Centre de Formació Professional del SOIB de Blancadona.
L’objectiu del curs serà el de donar a conèixer als cuiners professionals la gastronomia tradicional vinculada als productes primaris de l’illa, a més de difondre el coneixement dels productes agraris i primaris d’Eivissa, especialment els que aporten característiques específiques com la patata vermella o les verdures, els productes ramaders i els pesquers.
L’activitat consistirà en quatre jornades de formació (16 a 20 hores) i se centrarà en plats tradicionals com el cuinat o l’arròs amb llagosta, a més d’altres propostes d’innovació. La formació estarà coordinada per Felipe de la Peña, xef que ha promocionat activament la cuina eivissenca i reconegut per aquesta institució amb el premi Mèrit Ciutadà en 2013. La resta del professorat estarà format per cuiners tradicionals professionals i casolans, com Paco Marí del Mesón de Paco o Toni Marí de Cas Pagès, entre d’altres.
La cuina tradicional eivissenca es caracteritza per la utilització dels productes obtinguts del camp i de la mar marcada per la temporalitat i vinculada a productes específics de l’illa. La gastronomia tradicional era transmesa de forma oral en l’entorn familiar, sovint vinculada al coneixement directe del producte atès que la població era majoritàriament agrària i on la pesca era també un producte quotidià.
Els interessats ja poden sol·licitar la seva plaça al Departament d’Agricultura del Consell Insular (971 19 54 93) o a la direcció electrònica carmen.torres@conselldeivissa.es.