@Noudiari / Demà comença el curs professional de cuina tradicional eivissenca i la seua innovació, un curs que ha tengut una gran rebuda per part del sector professional, la qual cosa ha obligat a ampliar el límit d’alumnes admesos fins a 35.
El present curs s’organitza amb els següents objectius:
– Donar a conèixer a cuiners professionals i en formació la riquesa de la gastronomia tradicional eivissenca vinculada als productes primaris d’Eivissa, així com la cuina innovadora.
– Difondre el coneixement dels productes agraris i primaris d’Eivissa, especialment els que aporten característiques específiques a la cuina eivissenca, com la patata vermella, les verdures, els productes ramaders (anyell i porc especialment), i els seus peixos i mariscs.
El curs es realitzarà del dia 7 d’abril al 10 d’abril de 16:00 a 20:00 amb un total de 16 hores, a les cuines del Centre de Formació Professional del SOIB de sa Blanca Dona. És un curs gratuït dirigit a cuiners professionals i estudiants de cuina acreditats del Grau Mitjà de FP Cuina i Gastronomia.
L’activitat consistirà en quatre jornades de formació de gastronomia amb plats tradicionals, des del cuinat a l’arròs amb llagosta, amb propostes d’innovació distribuïdes de la següent forma:
- Entrants, verdures, coques i dolços
- Plats de peix.
- Plats amb carn.
- Arrossos
Coordinat pel xef Felipe de la Peña, el professorat estarà format per cuiners tradicionals professionals i casolans, clàssics de la cuina eivissenca com Paco Marí, del Mesón de Paco, i Toni Marí de Cas Pagès, i cuineres com Catalina Riera i Antònia Ripoll, testimonis vius del llegat transmès de generació en generació. Al mateix temps també es compta amb els joves valors de la cuina innovadora d’Eivissa que, sobre la base de la tradició i els productes d’Eivissa, creen nous plats i combinacions:
Catalina Riera. Restaurant Ca n’Alfredo
Catalina Riera Riera. Restaurant Astro.
Francisco Marí Ferrer. Restaurant Mesón de Paco
Antonio Marí. Restaurant Cas Pagès
Antonia Ripoll. Cuinera casolana.
Marga Orell. Restaurant S’Ametller
José Miguel Boned. Es Ventall
Miguel Tur. Ample 32
Íñigo Rodríguez. Hotel Pacha
Joan Tur, cuiner professional
Aquest curs està promogut i organitzat pel Consell Insular, a través del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Caça i Cooperació Municipal, en col·laboració amb el Departament de Turisme, ja que compta amb finançament del programa Slow Breaks. També hi col·labora l’Associació de Restauració de la Pimeef.