@Noudiari/ El Consell Insular, a través de la Fundació de Promoció Turística d’Eivissa, i la secció de restauració de la PIMEEF posen en marxa les III Gastro Jornades d’Eivissa, que tendran lloc entre el 20 d’abril i el 3 de maig. Aquesta iniciativa pretén facilitar el coneixement i popularització de la gastronomia de l’illa, basada en l’extensa varietat de productes originals de l’illa: peix, marisc, verdures i hortalisses, productes derivats d’una ramaderia criada a l’aire lliure, etcètera.
Els establiments informaran de la procedència de les matèries primeres, i destacaran els olis i vins locals, el peix procedent de les confraries de pescadors, els productes de mercats pagesos i carnisseries que ofereixen anyell criat a Eivissa. També es potenciaran productes com la mel o el flaó. 50 restaurants s’han adherit a aquesta iniciativa, que oferirà menús d’autor i d’avantguarda amb productes d’Eivissa a preus populars: 25 euros el menú i 5 euros la tapa, amb copa de vi o cervesa.
Amb aquestes jornades es pretén promocionar també la marca Sabors d’Eivissa, un distintiu de qualitat que posa en valor la matèria prima autòctona i la gastronomia de l’illa.
La presentació ha tengut lloc a la Oleoteca Ses Escoles, i ha comptat amb José Carlos Capel, reputat crític gastronòmic i president de la Cumbre Internacional de Gastronomía Madrid Fusión. A més, hi han assistit nombrosos periodistes especialitzats i bloggers que es troben a Eivissa en un viatge de familiarització organitzat per la Fundació de Promoció Turística d’Eivissa.