@Noudiari / La programació del mes de novembre del Centre de Cultura Can Jeroni està marcada en part per l’agenda del popular esdeveniment musical “Cañas&Roll”, que se celebra fins a desembre a Sant Josep. Per aquest motiu, Can Jeroni acollirà un festival de cinema musical, que es presentarà el dia 23, i altres activitats paral·leles. A més, torna el Festival Mal del Cap, amb la projecció de la pel·lícula Black is Beltza, que comptarà amb la presència del seu director Fermín Muguruza, que participarà en un col·loqui. El públic també podrà gaudir de la nova producció del grup de teatre GAT i de l’obra Fémina, que porta la companyia madrilenya Maracaibo Teatro. D’altra banda, la sala d’exposicions acull la mostra “Trencar el concepte”, de l’artista eivissenca Josefina Torres.
2 de novembre (20.30 hores)
Divendres de Cine: Lucky (2018)
Havent sobreviscut més que els seus contemporanis, l’ancià “Lucky” es troba al tram final de la vida, on es veurà impulsat a un viatge d’autodescobriment. Pel·lícula interpretada pel mític actor Harry Dean Stanton, protagonista de París, Texas i un dels secundaris amb més personalitat de la indústria de Hollywood. Dirigeix John Carrol Lynch i ha guanyat diferents premis gràcies a la interpretació de Stanton. S’emetrà en versió original amb subtítols en castellà (Estats Units, 88 minuts).
9 de novembre (19.30 hores)
Inaguració: Exposició “Trencar el concepte” de Josefina Torres
La Sala d’Exposicions de Can Jeroni acull l’exposició “Trencar el concepte”, que reuneix obra plàstica de la pintora i poeta eivissenca Josefina Torres. Es tracta d’una mostra d’obres abstractes que es podrà gaudir fins al 25 de novembre. Horari: de dimarts a diumenge, de 10.30 h a 13.30 hores, i de dijous a dissabte, 18 h a 21 h.
9 de novembre (20.30 hores)
Divendres de Cine: The Nile Hilton Incident (2017)
Guanyadora de la millor pel·lícula internacional en el Festival de Sundance i del premi al millor director i guió en la Seminci de Valladolid. The Nile Hilton Incident és una producció sueca, dirigida per Tarik Saleh. Explica la història de Noureddine, un detectiu corrupte amb un brillant futur en el cos de policia que, no obstant això, més que fer el bé, té com a objectiu prioritari en la vida fer-se ric. El fet de descobrir el cadàver d’una bella dona en un hotel i les seves connexions amb l’elit del Caire l’obliguen a prendre decisions transcendentals i descobrir-se a si mateix. S’emet en versió original amb subtítols en castellà (106 minuts).
10 de novembre (20.30 hores)
Teatre: Serán solo unos días
El Grup Amateur de Teatre (GAT), sota la direcció de Merche Chapí, ofereix aquesta representació de l’obra de Neil Simon Seran solo unos días. Simon, mort aquest estiu, és un dels més grans autors de Broadway. L’obra estarà interpretada per Meritxell Martínez, Cristina Ramón, Enrique Garcerán i Ferran Aznar. Entrada lliure fins a completar cabuda.
16 de novembre (20.30 hores)
Divendres de Cine: Black is Beltza (2018)
Aquesta pel·lícula d’animació forma part de la programació del V Festival Mal del Cap. El seu director, Fermín Muguruza, assistirà a la projecció i participarà en un col·loqui. La història se situa a l’octubre de 1965, quan la comparsa de gegants de Pamplona, imatge típica de les festes de Sant Fermí, és convidada a desfilar a la Cinquena Avinguda de Nova York. Però no tots podran sortir: a causa de la discriminació racial, les autoritats nord-americanes prohibeixen la participació dels dos gegants negres. (Espanya, 80 minuts).
23 de novembre (20.30 hores)
Presentació del cicle ‘Cine&Roll’
Amb motiu de les activitats priogramades al “Cañas&Roll” per als pròxims mesos de novembre i desembre, a Can Jeroni es projectarà un cicle de pel·lícules a les quals la música serà la protagonista. En aquesta convocatòria, es donarà a conèixer el programa d’aquest cicle, així com altres activitats paral·leles que tindran lloc amb motiu del popular esdeveniment “Canyes&Roll”. La primera projecció tindrà lloc aquest mateix dia i es desenvoluparà tots els divendres fins al 21 de desembre.
24 de novembre (20.30 hores)
Teatre: Fémina. Las mujeres mueven el mundo
Fémina és un cant visceral i bell al poder històric de les dones per moure el món. Ens parla del seu rol en la societat actual des d’una perspectiva clarament feminista, que comparteix amb el públic emoció i veritat, divertiment i reflexió. És una producció de la companyia Maracaibo Teatro de Madrid, sota la direcció de Cristina Maciá i interpretada per Cristina Maciá, Vanessa Yago, Sonia González, Ely Hernández, Rosa Ros i Juan Carlos García. Entrada lliure fins a completar cabuda.