Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, dia 18 de maig, se celebrarà al MACE “El símbol a les arts visuals. Educació, emoció i aprenentatge”, un seminari exclusiu que explorarà la importància dels símbols de les arts visuals i el seu impacte en l’educació i l’aprenentatge.
El Consell Internacional de Museus (ICOM) ha anunciat que enguany el lema de dia 18 serà “El futur dels museus en comunitats en canvi constant”, pel que al MACE durant el mes de maig es faran cinc activitats gratuïtes destinades a públic adult, professorat, professionals del sector sanitari, de gestió cultural i de gestió de grups. L’edat mínima per participar-hi és de 25 anys i les inscripcions es poden fer de dia 5 a dia 9 de maig enviant una sol·licitud a mac@eivissa.es .
Dimarts, dia 13 de maig, de 17.00 a 19.00 hores, es farà al saló d’actes del MACE la xerrada “Introducció als símbols a l’art”. La presentarà la docent i coach Samanta Pinya i la ponent serà Elena Ruiz, directora del MACE. L’aforament està limitat a 51 persones.
Dissabte, dia 17 de maig, de 10.30 a 12.30 hores Elena Ruiz farà una visita guiada per la col·lecció permanent del museu i per l’exposició temporal “MACE Focus VII”. L’aforament està limitat a 25 persones.
Diumenge, dia 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, serà el dia de portes obertes a tots els museus d’Eivissa. Hi haurà portes obertes de 10.00 a 14.00 hores al Museu Puget, a la Casa Broner i al MACE, on també hi haurà una visita guiada dels artistes Nico Munuera i Albert Pinya a les 12.00 h mostrant de les obres que hi tenen exposades.
Com a activitat característica, divendres, dia 23 de maig a partir de les 19.30 h, s’oferirà una experiència única, una pernocta al MACE. La nit de dia 23 un total de 10 amants de l’art podran dormir al MACE, per el que serà imprescindible portar menjar per sopar i esmorzar, un matalàs aïllant, sac de dormir i una llibreta per escriure. L’activitat acabarà dia 24 a les 10.00 h.
Finalment, dimarts, dia 27 de maig, de 17.00 a 19.00 hores al saló d’Actes del MACE es farà una posada en comú sobre tot el que s’ha fet durant el mes i es tancarà el seminari.
Amb aquestes activitats, s’espera que els visitants als museus puguin explorar el paper dels símbols en les arts visuals i la seva relació amb l’educació, l’emoció i l’aprenentatge. També es pretén reflexionar sobre com l’art pot facilitar la connexió entre allò conscient i inconscient. Finalment, vol donar eines pràctiques perquè docents i educadors integrin la simbologia a l’art a la seva pràctica pedagògica.