El president de l’Institut d’Estudis Eivissencs, Marià Mayans, i el vocal de la comissió executiva, Maurici Cuesta, han presentat aquest matí el Curs Eivissenc de Cultura de 2024, anomenant ‘La música a Eivissa i Formentera’.
En la seua cinquantena edició, el curs que cada any dedica l’IEE a una temàtica destacada en la cultura i societat de les Illes Pitiüses, va dedicat a fer un repàs històric de la música que s’hi ha produït i a fer un debat sobre l’estat actual de la música i la indústria musical, al llarg de 5 conferències i una taula rodona.
Des de l’Institut d’Estudis Eivissencs s’ha volgut subratllar la importància que ha tengut la producció musical al llarg de la història d’aquestes illes, tant des del punt de vista tradicional com modern, tant des del punt de vista creatiu com del seu consum. Per fer realitat aquest tribut, el Curs Eivissenc de Cultura de 2024 comptarà amb 5 conferències amb audició musical, on els especialistes aniran detallant el més important de cada període històric, intercalant-hi fragments d’àudios dels grups o compositors més representatius.
Les conferències, a càrrec d’experts en la matèria, comptarà amb la presència dels creadors i intèrprets del grup Uc, atès que enguany se celebren els 50 anys de l’aparició del seu primer i principal àlbum musical, Uc. Cançons d’Eivissa, un autèntic revulsiu per a la música tradicional eivissenca que va trobar una manifestació actualitzada en format folk per part de 3 jóvens músics eivissencs.
A les 5 xerrades previstes s’hi suma una taula rodona per dur a terme un debat sobre la música i la indústria musical, a càrrec d’agents i creadors musicals i sota la moderació i coordinació del periodista Xescu Prats.
En la primera de les xerrades es durà a terme, a més, la presentació del Cançoner de les Pitiüses, un projecte digital on l’IEE ha estat treballant en els darrers anys i que ja pot veure la llum per difondre el ric patrimoni cantat a Eivissa i Formentera.
El curs el coordina i dirigeix per Maurici Cuesta i Labèrnia, com ve sent habitual en les darreres edicions del Curs Eivissenc de Cultura, un dels principals esdeveniments culturals que convoca l’IEE des de 1974 i que ha arribat ja a l’edició número 50. Aquest número rodó se suma al de la commemoració que ve fent l’IEE: 75 anys des del seu naixement.
Totes les sessions es duran a terme a Sa Nostra Sala, a la ciutat d’Eivissa, entre el 8 de novembre i el 13 de desembre.