‘Les primeres dècades de la música moderna a Eivissa’ es el títol de la segona conferència del Curs Eivissen de Cultura 2024 que organitza l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) i que tindrà lloc demà divendres, 22 de novembre, a les 20 hores a Sa Nostra Sala.
El periodista Pep Ribas, Hereva, serà l’encarregat de pronunciar la conferència. Estarà presentat per la vicepresidenta de l’IEE, Fanny Planells Balanzat, ha informat l’entitat en un comunicat de premsa.
Aquesta és la tercera conferència del cicle, que va començar el passat 8 de novembre amb ‘Músiques de transmissió oral a les Pitiüses: les sonades i els cants’ a càrrec del doctor en Musicologia i tècnic en Patrimoni Històric del Consell de Formentera, Jaume Escandell Guasch.
El dia 15 va ser el torn del llicenciat en Història i Ciències de la Música, periodista i professor de Secundària Pere Prieto, qui va fer el recorregut ‘Dels púnics a la sarsuela: una passejada per 2.500 anys de música’.
Repàs històric de la música
El curs que cada any dedica l’IEE a una temàtica destacada en la cultura i societat de les Illes Pitiüses fa un repàs històric, en la seua cinquantena edició, a la música que s’hi ha produït i a fer un debat sobre l’estat actual de la música i la indústria musical, al llarg de cinc conferències i una taula rodona.
El curs continuarà el pròxim dia 29 amb ‘Uc. Cançons d’Eivissa. 50 anys després de la seva aparició’. Seguirà el 4 de desembre amb ‘Peluts vs palanquers. Flower Power i altres mogudes musicals a les Pitiüses dels anys 60 i 70’. I acabarà el 13 de desembre amb ‘Radiografia actual de la música i la indústria musical a Eivissa’.