La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Domínguez, i el promotor i músic Carlos Vesperinas han presentat avui la primera edició del Festival Eivissa Clàssica, una iniciativa que oferirà al públic de l’illa cinc concerts entre el 27 d’octubre i el 5 de desembre a diferents espais de la ciutat com el Centre Cultural Can Ventosa, la sala Capitular i el Claustre de l’Ajuntament.
«L’objectiu d’aquest projecte és donar suport i oportunitats de qualitat als joves músics procedents de l’illa que una vegada començaren la seva formació a les diferents escoles, així com al Conservatori, i ara tornen a Eivissa, amb la seva carrera desenvolupada i amb una perspectiva professional important», ha comentat Domínguez, qui ha resaltat que aquesta nova proposta enriqueix l’oferta cultural del municipi.
El festival començarà el 27 d’octubre, a les 18 hores, al Centre Cultural Can Ventosa amb el concert familiar que tindrà el títol ‘Érase otra vez…’, on «es tractaran les emocions i les il·lusions dels més petits» i on Isaac Pérez (violí), Gabriel López (viola), Mónica Marí (violoncel), Salvatore Licitra (contrabaix), Irlim Pulgarim (trompa), Daniel Martínez (fagot), Verónica Rambla (clarinet) i Isabel Albadalejo (narradora) interpretaran el Septimino en mi bemol major Op.20 de Beethoven.
‘Very Well, Fandango!’ serà el segon concert que tindrà lloc al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa el 4 de noviembre a les 19 hores. En aquesta cita els músics Ramsés Puente (violí), Rubén Herrera (violí), Miguel Falomir (viola), Carlos Vesperinas (violoncel), Raquel Quiroga (violoncel), Juan Ainvar (guitarra) y Esther Esteban (bailaora) tocaran el Quintet per a guitarra i cordes No. 4 i Musica notturna delle strade di Madrid de Luigi Boccherini.
L’11 de novembre, Marian Tur (violí), Neus Guasch (violí), Astrid Canales (viola) i Rosa Cardona (violoncel), interpretaran Mille Regretz de Josquin Desprez, On the Nature of Daylight de Max Richter, Primavera de Ludovico Einaudi, momentary de Olafur Arnalds, Adagio for Strings de Samuel Barber i The Beech Tree de Caroline Shaw. Aquest concert, que té el nom de ‘Música i resiliència’, tindrà lloc a la Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa a les 19 hores.
El festival continuarà el 26 de novembre a les 12 hores al Centre Cultural Can Ventosa amb ‘she/her/hers’. Aquest concert comptarà amb les intèrprets Marian Tur (violí), Paula Martos (violoncel) i Anabel Márquez (piano) que oferiran al públic obres compostes únicament per dones com el Piano Trio, Op. 17 de Clara Schumann, D’un matin de printemps de Lili Boulanger, luzAzul de Andrea Casarrubios, així comel Piano Trio, Op. 150 de Amy Beach.
I, per finalitzar, el 5 de desembre a les 19 hores arribarà ‘Entre dues músiques’ al Centre Cultural de Can Ventosa. La Suite para flauta i piano trio de Claude Bolling serà interpretada pels músics Héctor Koa (flauta travessera), Noel Saez (percussió), Salvatore Licitra (contrabaix) i Xico Ribas (piano).
L’entrada als concerts és lliure i gratuïta fins a emplenar l’aforament.
Projecte Escolta, a l’Escola
Des de l’Ajuntament d’Eivissa han explicat que aquesta primera edició del Festival Eivissa Clàssica també compta amb un programa que involucra a algunes de les escoles de la ciutat. «Es tracta d’un projecte que aprofita el repertori preparat per a cada concert per anar a mostrar-lo als diferents col·legis o instituts del municipi d’una forma pedagògica i divertida», han afegit.
Així, alguns dels músics encarregats de dur a terme els concerts acudiran a diferents centres educatius per a explicar als alumnes el repertori que tocaran i els convidaran a assistir als diferents espectacles. «Aquesta iniciativa serveix per a despertar la curiositat en els alumnes i per donar a conèixer l’oferta cultural de l’illa als nens, nenes i adolescents d’Eivissa», ha conclòs Vesperinas.