@Noudiari/ El regidor de Cultura, Pep Tur i la tècnica de Cultura, Carmen Cardona, han presentat l’Agenda Cultural de can Ventosa per al primer trimestre de 2016.
Per al regidor de Cultura, aquesta és la primera programació cultural organitzada pel nou equip de govern i és “una primera mostra del que volem oferir al llarg d’aquesta legislatura, intentant oferir una programació el més variada possible”.
L’Agenda Cultural del primer trimestre de l’any 2016 aconsegueix un dels primers objectius que s’havia proposat la regidoria de Cultura, la recuperació de la programació de teatre en català a Can Ventosa i en aquest primer trimestre s’ha realitzat una selecció variada on “hi entrin diverses maneres d’entendre el teatre i la Sala Petita de Can ventosa afavoreix aquesta intenció. A més la intenció es que el teatre en català torni a formar part de la cartellera de Can Ventosa”, ha confirmat el regidor de Cultura.
Pel que fa a la programació de teatre, els dies 15 i 16 de gener es comptarà amb “Fraude”, una peça de Sudhum teatre que es centra en la figura del falsificador Elmir de Hory, una figura que permet dibuixar un discurs sobre el què és veritat i què no.
El dia 30 de gener serà el torn de Josep Maria Flotats, que torna a l’escenari de Can Ventosa amb la producció “Ser-ho o no”, la seva última producció en la que assoleix la direcció i un dels papers de la peça de Jean-Claude Grumberg.
En clau d’humor, es comptarà amb el monòleg de Xavi Castillo, “Verieu-ho”, el diumenge dia 7 de febrer a càrrec de l’Associació Mal de Cap.
Format petit
El teatre en petit format també arriba a Can Ventosa els caps de setmana del 20 i 27 de febrer amb “Paraiso 0” de la companyia El Milagro de la niña.
El teatre en català arribarà de la ma de AMC Producciones, que presentarà “Melosa fel”, de Lluís Antonio Baulenas i dirigida per Antonio Cantos els dies 12, 13 i 14 del mes de febrer.
Divendres 26 i 27 de febrer, sota la direcció de Alberto – Castillo Ferrer, Can Ventosa acull un dels rostres mes coneguts del panorama televisiu ja que José Luis Gil, serà el protagonista de l’adaptació teatral del guió de Woody Allen”Si la cosa funciona”.
El teatre mes experimental ve de la ma de “El Pack” el dia 12 de març amb la obra d’una protagonista rodejada de diversos intèrprets virtuals en una reflexió sobre una societat precària.
Els més joves també gaudiran de “Cuando William era Will”, el 5 de febrer en horari matinal per a les escoles. Una peça centrada en un jove Shakespeare que juga i inventa històries junt als seus amics.
Teatre clàssic
El cicle de teatre clàssic per a estudiants també torna amb funcions matinals el dia 2 de març amb “Prometeus” i “Mostellaria”, i el dia 19 de març la companyia Roseland Musical portarà en horari de tarda, la obra “Viatje al centre de la Terra”. El dia 22 de març en sessió matinal, es representarà la òpera per a escolars “Hansel i Gretel”, una funció promoguda pel programa Viu la Cultura de la Conselleria de Cultura.
Pel que fa a la Música, el dissabte dia 9 de gener, el cantant Chris Martos presentarà el seu nou treball discogràfic “Multiverso” a l’escenari de Can Ventosa.
El patronat Municipal de Música celebrarà el concert del 25è aniversari de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa el 23 de gener i amb un nou concert de la Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa que dirigirà Manuel Ramón Mas el dia 6 de març.
El dia 20 de març es el torn de l’Escola de Teresa Rojas que portarà un festival flamenc amb un número d’acrobàcia aèria i fusió amb la dansa Kathak. Un festival que serà a benefici de l’Associació Asperger d’Eivissa i Formentera.
Programa de cinema
Un altre dels objectius de la regidoria de Cultura es establir una programació de cinema i incloure cicles temàtics o projeccions combinades amb esdeveniments socials o culturals. Així, aquest nadal es projecta l’Abella Maya el dia 4 de gener i el dia 29 es presenta el curtmetratge “La Matrioska”, dirigit per Enrique Vilalonga amb guió de Eva Tur Antonio i Juan Marí Susierra.
Per Carnestoltes, el dia 6 de febrer, s’oferirà un triple sessió amb la trilogia completa de Toy Story.
El cicle de cinema el tanca la projecció del programa doble “Brian Superstar”, amb la comèdia “La Vida de Brian i el musical “Jesucristo Superestar” el dia 26 de març.
Pel que fa als programes teatrals del Programa Platea, subvencionat pel Ministeri de Cultura i el seu equivalent a les Balears, Talenib, s’esta pendent de que es posi en marxa l’edició per a 2016, un fet que permetrà ampliar el ventall de possibilitats a l’hora de programar espectacles a can Ventosa i d’altra banda, incrementar la relació amb altres companyies de les illes en el cas de Talentib.
Qué bueno!!!
Es que pes PEPERUS que alguns eivissencs encara mantenguin sa seua llengua es com una TARA d’origen
Bueno, que exista diversidad de oferta es bueno… Mientras nadie convierta nada en absoluto y excluyente argumentando falsas opresiones que inciten a un victimismo artificial para lograr identificar a un falso enemigo de forma que se logre aglutinar una voluntad dirigida por parte de los nazionalixtos recalcitrantes habituales…
Y si no vease lo que esta pasando en terruños del imperio catalan… ningun ejemple a seguir y unas cuantas experiencias a evitar.
El FAES contrataca
Em sembla genial, tots dos idiomes per igual.
Me parece genial, los dos idiomas por igual