El Consell d’Eivissa al Dia.- El departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa ha posat en marxa, juntament amb el Grup Leader d’Acció Local, la campanya diferenciada ‘Això Sí és d’Eivissa. Col pagesa’ per promocionar aquesta varietat tradicional d’Eivissa.
La col pagesa, que entra ara en producció fins a finals de gener, s’ha conservat en el comerç pel seu vincle amb la cuina tradicional d’hivern, gràcies a un petit grup de productors que han mantingut el conreu i la llavor.
Continuant amb la campanya ‘Això Sí és d’Eivissa’ iniciada enguany per donar suport a les produccions agroalimentàries d’Eivissa, s’afegeix ara la col pagesa a aquesta campanya amb una etiqueta personalitzada, de manera que es podrà reconèixer fàcilment en el mercat, especialment entre la gent jove que ha sentit parlar d’aquest producte i vol provar-lo.
La col pagesa compta amb una gran estima entre la gent eivissenca per ser molt suau i ser un ingredient bàsic en un dels plats estrella de l’hivern eivissenc: els ossos amb col. Però també és ingredient dels bullits quotidians com un bullit de verdures o fins i tot es menjava ben capolada com si fos una lletuga, el qual és també l’únic plat vegetarià del sopar de matances.