El Consell d’Eivissa invertirà 4 milions d’euros en primer espai de patrimoni immaterial de l’illa d’Eivissa: Ses Nou Rodades, que s’instal·larà a un nou edifici annex a l’Hipòdrom insular de Sant Rafel, segons ha informat en un comunicat. Aquest nou centre respon a una necessitat plantejada per la Federació de colles de ball i Cultura Popular i acollirà, en els seus 4.200 metres quadrats, 3 zones diferenciades (plaça exterior, planta baixa i planta soterrània) que serviran per donar serveis d’exposicions permanents, biblioteca, recepció, bany, sala de reunió, despatxos, sala d’actuacions i conferències, sala polivalent per a les colles, 4 aules de tallers formatius, un arxiu i un espai de residència per a poder acollir agrupacions folklòriques i culturals que venguin a Eivissa amb motiu de qualsevol tipus d’intercanvi.
Ses Nou Rodades, de què ja se n’està licitant el projecte executiu, esdevindrà un centre cultural d’exposició del patrimoni immaterial d’Eivissa, així com de formació, divulgació, reunió i lloc de trobada de les colles de ball pagès i cultura immaterial de l’illa així com d’altres punts geogràfics. Aquest nou espai es desenvoluparà a la parcel·la de l’Hipòdrom, encara que serà en si mateix un atractiu que simbolitzarà els valors de la tradició i la modernitat de l’illa i, a l’hora, servirà també per potenciar les instal·lacions del propi hipòdrom.
Aquest edifici esdevindrà un lloc de trobada per a esdeveniments, exposicions i intercanvis culturals, i destacarà per un gran jardí d’espècies autòctones a on trobar tota una seqüència de patis i porxades a partir dels quals es situaran els accessos a les sales i als usos interiors des de l’exterior, el que permetrà combinar usos i donar dinamisme a l’edifici.
La consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell d’Eivissa, Sara Ramon, ha explicat que “aquest centre dignificarà la feina que les colles i associacions han realitzat durant moltes dècades de custodia dels nostres costums, cultura i folklore, donant un espai equilibrat entre el simbolisme de tot allò que representen i la utilitat que, de ben segur, donaran a les sales d’exposició, d’esdeveniments i d’aula-taller. A més, la previsió de tenir una petita part de residència els permetrà fer molts més intercanvis, acollir moltes més colles, i enriquir, per tant, la nostra cultura i els nostres valors”.
Y no hubiese sido «más sostenible» económicamente rehabilitar el edificio del hipódromo en lugar de construir uno nuevo al lado? el edificio existente y todo lo que le rodea es un despilfarro continuo de dinero público…
Ho podrien haver fet per allotjar treballadors, essencials o no, o be una nova residència de majors dins d’aquest espai. Els temps han canviat i hem de tenir cura.
«Invertirà»