@Noudiari / El Consell d’Eivissa ha fet entrega, en una gala celebrada a Can Ventosa, dels premis previstos en el Reglament d’Honors i Distincions, coincidint amb el 36 aniversari de la constitució de la institució (que va tenir lloc el 19 d’abril de 1979). El president insular, Vicent Serra, s’ha referit a aquesta data en el seu discurs de felicitació als guardonats. Així, ha recordat que, en aquell moment, la recuperació de l’òrgan d’autogovern insular havia de suposar “un lideratge que ens situés dins la modernitat i millorés els serveis als ciutadans” i, a la vegada, era “una conseqüència lògica d’una societat que tenia ganes de treballar per Eivissa”.
En aquest context de 1979, Vicent Serra ha situat una societat “amb moltes persones que en aquells moments començaven les seues trajectòries personals i professionals, amb un fort compromís amb la seua illa”, i ha recordat que la major part dels premiats, en aquella data, “donaven les primeres passes d’una trajectòria de molts anys que ha acabat sent molt positiva per Eivissa”.
Serra ha recordat que Ginés Egea, Medalla d’Or d’Eivissa, va ser nomenat en 1980 com a director mèdic a l’Hospital Insular, “iniciant una carrera en la qual ha esdevingut una figura clau de la sanitat pública d’Eivissa”. També ha recordat que Rolph Blakstad, Medalla d’Or a títol pòstum, ja treballava en aquella època en la investigació sobre l’arquitectura tradicional d’Eivissa.
El president també s’ha referit a la trajectòria de José Colomar, Fill Predilecte d’Eivissa, que en el mateix any que es creava el Consell Insular “ell va començar a construir el seu projecte empresarial més personal, i ja havia contribuït a crear la Moda Adlib”.
Respecte els premis al Mèrit Ciutadà, ha explicat que reflecteixen el mateix esperit: “Antonio Pedro Marí ha set una persona implicada en determinats temes i la seua feina de sensibilització en matèria de natura, races autòctones i malalties reumatològiques és fruit d’unes inquietuds personals que ell ha sabut transmetre a bona part de la societat eivissenca i ajudar a donar-los solució”, mentre que en el cas de Julia Cano, ha recordat la seua vocació de ser “molt més que una professora” i d’impulsar una igualtat “quan aquest concepte encara tardaria molt en arrelar”.
Recorregut
Respecte la Federació d’Associacions de Majors i l’Associació d’Apicultors, ha explicat que, encara que són posteriors, reflecteixen el mateix esperit: projectes que neixen d’iniciatives concretes que acaben tenint un llarg recorregut. El president ha recordat la creació de la Federació de Majors, en una època en la qual ell exercia com a conseller de Sanitat i Serveis Socials, per “aglutinar i orientar les diferents associacions i clubs de la tercera edat que estaven sorgint”, mentre que en el cas de l’Associació d’Apicultors, ha manifestat que el seu esperit “és molt similar al de tots els altres premiats: aprofundir en allò que els hi agrada perquè el seu coneixement reverteixi en la seua illa”.
El president ha remarcat el paral·lelisme entre un Consell que, quan va nèixer, “ningú no s’imaginava la capacitat d’autogestió que arribaria a tenir 36 anys després”, i els premiats, “que varen començar iniciatives de forma tímida i quehan acabat tenint una gran repercussió”.
Per tot això, Vicent Serra ha felicitat els guardonats per haver obtengut aquests reconeixements, i els ha agraït, en nom de tota la societat, el seu paper per aconseguir “una societat més avançada, conscienciada, respectuosa i pròspera”. “Els vostres exemples són els que hem de seguir, i han de tenir visibilitat perquè les persones que avui tenen projectes i inquietuds tenguin clar que un dels seus referents ha de ser sempre l’illa d’Eivissa i els seus conciutadans”, ha considerat.
També ha manifestat que el Consell Insular “sempre estarà al costat de les idees, projectes i iniciatives que tenguin com objectiu millorar la qualitat de vida, el coneixement, la natura, el turisme i el benestar dels eivissencs”.
Haurien d’haver convidat a s’Home des Senalló! Hauria estat tot més divertit!
Una gran felicitació als premiats