@Noudiari / El Consell d’Eivissa i Pimeef Restauració han celebrat aquest divendres l’acte de cloenda de les jornades gastronòmiques «Eivissa Sabor» de tardor, en què han participat un total de 41 restaurants i diversos productors locals. El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha expressat als assistents a l’acte la «satisfacció per l’èxit de participació en les diferents activitats, la qual cosa demostra el gran interès que desperta tot allò que està relacionat amb el món gastronòmic i la promoció de productes locals».
Vicent Torres ha anunciat que en gener, durant la celebració de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR, el Consell d’Eivissa i el Govern Balear presentaran el projecte de l’Escola d’Hoteleria del campus de sa Coma, que suposarà una inversió de 10 milions d’euros i que es finançarà amb fons de l’Impost Turístic.
«Tendrem l’Escola d’Hoteleria més moderna i més avançada de tot Espanya, i això és gràcies a tots vosaltres. És gràcies un sector que ens dóna suport per tirar endavant un projecte tan ambiciós com és aquest», ha dit el president als restauradors i productors assistents a l’acte.
Vicent Torres també ha explicat que «en el primer trimestre del 2018 s’aprovarà la millora de la dotació econòmica dels recursos en Promoció Turística. A més, el Consell d’Eivissa ha acordat amb el Govern Balear una partida extra de 300.000 euros per oferir formació en matèria hostalera, ampliant així activitats com les que s’imparteixen duran les jornades gastronòmiques».
Durant les jornades gastronòmiques s’han dut a terme tot un programa d’activitats molt variat, que han inclòs des de la possibilitat de degustar tapes i menús a preus molt raonables a un total de 41 restaurants, així com activitats adreçades a professionals i al públic en general de gran interès, com han estat les visites a la Sitja de Corona, el Trull de Sant Joan, a la Confraria de Pescadors d’Eivissa i el Taller de Sala.
Per la seua banda, el president de PIMEEF Restauració, Joan Riera, ha destacat que «gràcies a totes aquestes jornades gastronòmiques ara mateix estam ja a un altre nivell. Ara ja sortim a jugar fora de ca nostra, cosa que abans no fèiem mai. Per tant, és el moment d’anar tots junts i treballar tots a una perquè la nostra cuina es conegui a tot el món».
Joan Riera també ha fet una crida al sector de l’hostaleria per «ajudar a tota aquesta gent que vol retornar al camp. Els xefs i els productors hem d’anar de la mà».
L’acte de cloenda d'»Eivissa Sabor» ha comptat amb una conferència de José Ramón Cardona, professor de Màrqueting de l’Escola de Turisme, que ha destacat l’avanç d’Eivissa com a destinació turística gastronòmica gràcies a la repercussió mediàtica de les jornades gastronòmiques i de les recomanacions de periodistes nacionals, prescriptors i ‘influencers’.