@Noudiari / El Consell d’Eivissa torna per tercer any consecutiu a promocionar la gastronomia i els productes d’Eivissa a Madrid Fusión, la cimera internacional de la gastronomia, que es celebra del 22 al 24 de gener a Madrid. En l’edició de 2018 el Consell dóna una passa més i, a més d’un estand, l’illa comptarà per primera vegada amb una ponència a l’escenari de la sala polivalent, amb la qual es pretén donar visibilitat a Eivissa com una destinació turística i gastronòmic que aposta per la sostenibilitat.
El president del Consell ha agraït «la col·laboració de les confraries de l’illa amb la marca Peix Nostrum en un esdeveniment tan important, i davant d’un públic especialitzat nacional i internacional. També la implicació de grans xefs d’Eivissa a l’escenari, que promocionaran la nostra cultura, una cuina d’arrels i també les propostes més innovadores, en un moment en què totes les tendències i estudis confirmen que la gastronomia és un dels motius per triar un destí «.
Sota el títol «Peix Nostrum d’Eivissa: La sostenibilitat de la mar», la cita serà el dimecres 24 de gener, de 17 a 17.30 hores, i reunirà representants de les confraries de l’illa i als xefs José Miguel Bonet, d’Es Ventall i Javier Marí, de Can Gat. No serà la primera vegada que José Miguel Bonet pugi a aquest escenari, ja que en l’edició anterior de Madrid Fusión va defensar la seva candidatura a cuiner revelació, després de la visita dels periodistes José Carlos Capel i Julia Pérez a diversos restaurants de la illa, en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor de 2016, que organitzen el Consell d’Eivissa i Pimeef Restauració.
Precisament la nova edició de les jornades gastronòmiques de primavera Eivissa Sabor 2018 i el III Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània també es promocionaran a l’estand d’Eivissa a Madrid Fusión, que aquest any comptarà amb la participació de diferents xefs, com David Grussaute (Unic) o Rodolfo Escudero (Gira-sol) que oferiran elaboracions amb productes autòctons com sobrassada o formatges i també s’oferiran degustacions de vins i olis de la terra i dolços tradicionals.
A més, l’Ajuntament d’Eivissa també promocionarà a l’estand de Madrid Fusión la segona edició de l’esdeveniment ‘Viu la Posidònia’, amb la presència que xefs que presentaran diferents elaboracions homenatge a la planta que forma part de la declaració de Patrimoni Mundial de la Unesco.