@Noudiari/ A petició de la Conselleria d’Educació i Universitat, el Consell de Govern ha aprovat encomanar a l’Advocacia de la Comunitat Autònoma que iniciï les accions necessàries per impugnar el Reial decret 310/2016, aprovat pel Consell de Ministres, en el qual es regulen les avaluacions finals d’educació secundària obligatòria i batxillerat.
En aquest sentit, la Conselleria d’Educació i Universitat considera que el desplegament de la LOMCE demostra el caràcter segregador i elitista d’aquesta Llei, la qual, a més, envaeix les competències de les comunitats autònomes.
Des que es va aprovar, avui fa una setmana, la Conselleria fa feina per paralitzar aquesta mesura, sense oblidar que arriba d’un Govern central en funcions i que no té en compte el parer de la majoria de membres que integren la Conferència Sectorial d’Educació, que ja hi han expressat el seu desacord juntament amb la comunitat educativa.
Cal destacar que el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, va ser el primer a enviar, dilluns passat, una carta al ministre d’Educació per sol·licitar la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d’Educació, a fi de tractar el procés d’implantació de la LOMCE i la petició conjunta d’encetar un diàleg tranquil en el si de la Conferència.
El nou Reial decret privarà d’una titulació els estudiants que, malgrat que hagin aprovat el curs, no passin l’avaluació final de 4t d’ESO o de batxillerat. A més, en el cas dels alumnes de 4t d’ESO, els obligarà a matricular-se únicament a cicles de formació professional bàsica i, en el cas dels alumnes de batxillerat, no podran accedir a la universitat ni als ensenyaments artístics superiors, ja que la nova normativa tan sols els permet accedir a un cicle de formació professional de grau superior.
A parer del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, «són revàlides que demostren un caràcter segregador i elitista, que envaeixen les competències de les comunitats autònomes i que aniran en contra del que significa el procés d’increment de l’escolarització, ja que els alumnes poden aprovar l’ESO i, pel fet de no passar la revàlida, no obtenir el títol. I això els deixarà sense una titulació adequada per afrontar el futur».
Des de l’inici de la legislatura, la Conselleria d’Educació i Universitat ha demanat la paralització i retirada de la LOMCE, i ara reitera el seu rebuig a aquesta Llei i a les mesures que la despleguen.