La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Comerç, Ana Juan, i la vicepresidenta i responsable de l’Observatori de Dades, Alejandra Ferrer, s’han reunit avui amb el president de la Pimef, Pep Mayans, la seua gerent, Lidia Alvárez i el representant del sector d’alimentació, Joan Mayans, per explicar les dades obtingudes de l’estudi de l’Observatori de Dades sobre el cost de la cistella bàsica de la compra a Formentera.
Segons aquest estudi, a l’octubre del 2022 la cistella de productes bàsics ha set un 18 % més cars a Formentera que a Eivissa i un 22 % més cara que a la península. Així mateix, entre gener i octubre de 2022 el preu d’aquesta cistella ha pujat a l’ illa un 21 %.
En aquest sentit, els responsables de la institució han traslladat la seua preocupació als representants dels empresaris sobre el sobrecost que han de pagar els residents de Formenterera.
A part del preu de la cistella de la compra s’han posat en comú també altres problemàtiques com l’augment del preu de l’habitatge o de la restauració i les matèries primeres.
Des del Consell s’han compromès a seguir amb aquests estudi per conèixer el cost real de viure a Formentera i, conjuntament amb la patronal, dur endavant i demanar mesures compensatòries per paliar aquesta situació agreujada per la nostra triple insularitat.