El servei de suport als ajuntaments en la detecció de lluita contra les festes il·legals impulsat per l’Oficina de Lluita Contra l’Intrusisme comença a treballar aquest dilluns, després de la reunió de coordinació mantinguda entre el Consell Insular d’Eivissa i els ajuntaments de l’illa, en què hi ha participat el conseller Mariano Juan; el cap de servei d’Ordenació Turística, Mariano Yepes; el regidor de Governació de l’Ajuntament de Santa Eulària, Juan Carlos Roselló; la regidora de Governació de Sant Josep, Pilar Ribas; la regidora de Policia Local de Sant Antoni, Neus Mateu; representants dels cossos de Policia Local d’Eivissa, Santa Eulària, Sant Josep i Sant Antoni, a més de representants de l’empresa que executarà el servei després d’haver estat l’adjudicatària del contracte.
El conseller insular de Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan, ha destacat que «davant una problemàtica que afecta competències municipals, com són les activitats i l’ordre públic, el Consell d’Eivissa podia fer dues coses: posar-se de perfil, com varen fer altres administracions l’any passat, o exercir el seu paper vertebrador i municipalista, que és el que s’ha fet des del primer moment». En aquest sentit, Juan ha recordat la prova pilot de l’any passat, que va servir per denunciar 29 persones que van ser denunciades davant els ajuntaments, el Govern balear i l’Agència Tributària.
En la reunió, el conseller ha donat compte de l’adjudicació del servei que cobrirà tota l’illa amb quatre investigadors estrangers i un administratiu infiltrant-se en aquest tipus de festes gràcies a les investigacions a través de xarxes socials. En la reunió s’ha pactat incidir especialment en totes aquelles persones que publicitin les festes a través d’internet o es dediquen a la captació de clients en zones d’oci de l’illa, tal com recull el Consell en un comunicat de premsa al respecte. L’objectiu és «desarticular aquestes festes abans que comencin o, almenys, facilitar la tasca d’identificació dels responsables per a poder tramitar els expedients adients».
Al comunicat, a més, es recorda que el decret aprovat recentment pel Govern balear a instàncies del Consell d’Eivissa sanciona a totes les persones que participin en l’organització d’una festa il·legal, incloent-hi els captadors de clients i relacions públiques, qui les publiciti a xarxes socials, així com les empreses subministradores de material i serveis (equips de música, begudes, DJ, transfer, etc) i també participants, amb multes que, en els casos més greus, poden assolir els 300.000 euros.
«L’equip de govern recorda el seu compromís amb un model de turisme legal i ordenat com a camí de garantir la sostenibilitat de la nostra principal indústria, responsable de més del 90% del PIB de la nostra illa, així com, directa o indirectament, de l’enorme majoria de llocs de feina», conclou el comunicat del Consell d’Eivissa.
Pues que pasen por Santa Gertrudis. Pasado el pueblo a la derecha, hay varias casas que es raro que no estén de fiesta una noche u otra. Incluso con servicio de acompañamiento desde algún estacionamiento más lejos, para que no los detecten .