@Noudiari/ Juanjo Cardona, candidat de Gent per Eivissa, ha manifestat que “totes les destinacions turístiques cobren taxes turístiques i la gent d’Eivissa estam perdent l’oportunitat de millorar l’illa amb la recaptació que generaria”. A més, aquesta formació ha ratificat que “aposta decididament pel copagament dels visitants pels serveis turístics que gaudeixen i els costos de conservar el paisatge i el patrimoni”.
Precisament una de les propostes concretes de GxE serà aplicar a Eivissa la taxa d’entrada de vehicles que estan preparant per consens de tots els partits a Formentera. “Ens agrada la idea. Si a Formentera hi ha unanimitat per aplicar aquesta taxa deu ser bona i a més es dóna la circumstància que la feina que s’està fent allà es podrà aprofitar per aplicar-la a Eivissa”, ha explicat Cardona. En aquest sentit, el candidat de GxE ha recordat que els grups polítics de Formentera, amb el suport del Consell d’Entitats, plantegen presentar una llei al Parlament per regular aquesta taxa d’entrada de vehicles.
Entrades a museus, atraccions turístiques i parcs naturals
“Un dels eixos de la campanya de GxE per a les eleccions del dia 24 és aconseguir que els qui viuen a Eivissa tot l’any disposin dels serveis i recursos que els pertoquen i que l’activitat econòmica que genera l’illa repercuteixi en més benestar per a tothom”, han manifestat des d’aquesta formació.
En aquest sentit, David Colomar, número 3 de la llista de GxE al Consell ha detallat que “museus, parcs naturals i atraccions turístiques de tot el món cobren entrada per visitar-los. Eivissa és tota ella una gran atracció natural, patrimonial i paisatgística, és just que els visitants contribueixin directament a mantenir-lo”. I ha afegit la següent reflexió: “Alguns diuen que posar taxes turístiques ens afebleix davant els competidors. Nosaltres pensam que és exactament el contrari: que perjudica la nostra competitivitat a llarg termini”.
Creació d’un fons de recursos
Així, aquesta formació aposta per crear un fons de recursos a través de taxes turístiques recaptades i gestionades des d’Eivissa, que reverteixin en la conservació de l’illa i en la qualitat de vida de la seua ciutadania. A més, proposen aconseguir les dotacions de recursos econòmics públics i privats per a gestionar, conservar i recuperar el paisatge, així com desincentivar l’impacte ambiental de les activitats turístiques gravant amb taxes insulars l’emissió de remors, la contaminació, la massificació i l’ús del domini públic o els espais naturals. GxE també aposta per limitar l’entrada de cotxes a l’illa, i fomentar el transport públic i la mobilitat sostenible.
“GxE no vol centrar el debat en recuperar l’antiga ecotaxa que cobraven els hotels als turistes. Va ser un model que va generar problemes i s’ha de millorar. A més, imposar la taxa només als allotjaments turístics donats d’alta no acaba de ser equitatiu perquè hi ha molta gent que ve a Eivissa i no els utilitza”, han apuntat.
Per tot això, GxE proposa estudiar que s’hi apliquin taxes o tributs finalistes a les emissions sonores (beach clubs, discoteques, i similars), emissions de CO2 (vehicles de lloguer o serveis privats de transports), la generació de residus, l’ús del domini públic (ports esportius, platges) i l’accés a les zones naturals protegides.
Molt bé.
Imitar Formentera és garantia de fer-ho bé, almenys molt millor que ho fa el PP ara mateix!
Molt beeeé!!!!! I no privatitzar la gestio de cobro!!!
Muy bien!!
A jo em sembla bé que es cobri una taxa a l’entrada de vehicles a s’illa. M’agradaria saber quin tipus de control hi ha ara. hi ha molts cotxes amb matricula estrangera per exemple que estan aquí tot l’any. Aquí no paguen res? és un perjudici a sa gent que paga aquí ja que a l’hora d’aparcar per exemple, tenim moltes dificultats,
ses caravanes que hi ha en hora punta.
i tots els vehicles de lloguer que paguen impostos de circulació fora, perquè és mes barat . . .
jo entenc que mirin els seus interessos, però sa veritat és que sa qualitat de vida de sa gent que viu aquí i paga impostos aquí es veu molt minvada . . . . Ha d’haver-hi mes control !!
Molt encertat. I una ecotaxa també. L’entorn s’està deteriorant molt ràpidament. Lo just és que el turisme que el gaudeix aporti una mínima part a la seua recuperació.
Posats a pujar impostos, m’estimo més aquesta taxa que l’ecotaxa, completament injusta ja que grava d’igual manera al turista que respecta a l’illa com al que no. Sent el turisme la principal font de riquesa d’Eivissa, no té cap sentit gravar-lo i encara menys, fer-ho indiscriminadament.
Amb aquesta filosofia, s’hauria de reduir o eliminar l’entrada de vehicles elèctrics i ecològics.
ECOTASA YA! A COBRAR EN PUERTO Y AEROPUERTO Y NO EN LOS HOTELES DONDE MAS DE LA MITAD DE LOS GUIRIS QUE NOS AGOBIAN 6 MESES AL AÑO NO PERNOCTAN.
Di que sí, a cobrarles a los turistas alemanes que se gastan más de 500€ en un billete por destrozar nuestra isla. También a esos cabrones que vienen aquí a competir a la Vuelta a Ibiza en Bici de Montaña en Marzo, o porque les gusta la música. ¿También tendrás el valor de cobrarle la «ecotasa» a un investigador estadounidense de la National Geographic que venga aquí por el valor de nuestros fondos marinos?
Las compañías aéreas estarán contentísimas de solicitar a sus pasajeros a ver si son turistas porcs o vienen a la isla en relación a un transplante de órganos. Total, seguro que esos que tanto te molestan y están aquí 6 meses al año sin pernoctar, también encontrarán la manera de no pagar la «ecotasa».
A todo esto, teniendo en cuenta que los cerdos turistas ya pagan por todos los destrozos que hacen a la isla (y de los que por supuesto los ibicencos no tenemos nada que ver, ya que está demostrado lo bien que cuidamos nuestra isla) se les perdonará el IVA?