@Noudiari / Un dels eixos de la campanya de GxE per a les eleccions del dia 24 és aconseguir les dotacions de recursos econòmics públics i privats per a gestionar, conservar i recuperar el paisatge eivissenc. Per al partit insularista, el paisatge i el patrimoni natural «són allò que ens distingeix de la resta de llocs del món» i per tant «és absolutament estratègic conservar-lo».
El candidat de GxE ha explicat que “conservar és més que protegir i preservar. No són poques les coses que defineixen el nostre paisatge (feixes, cases pageses, parets de pedra, elements etnològics…) que requereixen un manteniment permanent. El paisatge rural és cada vegada més costós de mantenir i es fa necessari que tothom hi contribueixi. No és equitatiu que la càrrega sigui per al propietari i el benefici sigui de tots”.
Gent per Eivissa proposa un «ambiciós» pla de conservació del paisatge rural, recuperant finques agrícoles abandonades i fomentant l’agricultura ecològica per assegurar l’equilibri entre el pagès, la finca i el consumidor.
El cap de llista de GxE al Consell i al Parlament, Juanjo Cardona, ha explicat que “tots els racons de l’illa han esdevingut part de la nostra imatge de cara enfora. Des d’aquest punt de vista, cuidar, recuperar i mantenir el paisatge rural d’Eivissa és una política d’interès public comparable a la neteja i manteniment dels espais urbans o l’embelliment de zones turístiques”. I s’ha preguntat, “com pot ser que les administracions deixin la responsabilitat en mans dels propietaris i no els ajudin a fer-se càrrec dels costos?”
Per dur endavant una gestió eficaç del paisatge i compartir equitativament les càrregues que comporta la conservació del paisatge rural, Gent per Eivissa proposa:
– Implementar un sistema d’opció pública. Amb aquest sistema el propietari podrà triar entre ocupar-se ell de la conservació dels seus terrenys (rebent corresponents subvencions o contraprestacions), o encarregar-la als agents que l’executin directament amb càrrec a fons públics (cooperatives, Ibanat, entitats no lucratives).
– Incrementar dràsticament els recursos econòmics destinats a la gestió i manteniment del paisatge, incloent una part substancial del que es recapti amb les taxes turístiques, i tots els ingressos obtinguts de sancions en matèria de disciplina urbanística, residus, caça o altres activitats desenvolupades en sòl rústic.
– Aprovar els catàlegs de paisatge, que definiran les actuacions de conservació, recuperació i millora que hagin d’executar amb fons públics.
– Crear un fons de terres per a la seua recuperació agrícola i posada en producció per part de les cooperatives, mitjançant una acció concertada entre aquestes i el Consell d’Eivissa.
O sigui, que de protegir urbanísticament es sol rústic i declarar més espais protegitsi gestionar-los res, no? Sense això tot el que proposau em sembla parauleria buida que dificilment pot tenir seguiment en el temps.
El comentario de arriba ackara el titular.
Respecto a ka formación pokítica a nosotros Va bene:
– dividen el Voto que antes estaba en Pacte.
– Con los 200 votos más o menos que sacaran ya nos viene bien a nosotros para desgastar gratis al PSOE
Joan, jo crec que aquesta proposta no va d’urbanisme, sinó que va més enllà. «conservar és més que protegir». La protecció està inclosa però no és suficient.
Això de que la protecció està inclosa ho hem de deduir? Hem de votar a GxE pensant que tal volta protegiran sense que estigui escrit enlloc?
No Joan, jo només he dit que això no és el programa d’urbanisme. Però de moment el que coneixem: prohibir macroprojectes de tot classe, etc. a jo m’agrada.
Si el que vols es prohibir seguir visquent al camp els que vivim aqui tot l‘any ja tens Podemos i els comunistes de Guanyem que ho duen a Programa. A GxE estam més en concodància amb l‘idosincràcia d‘Eivissa des de l‘època fenicia.