@Noudiari/ La XV edició de la Fira de Bestiar, Aviram i Animals de Preu de Can Caus arriba aquest divendres a Santa Gertrudis de Fruitera, amb el reforç de la presència d’stands de productes gastronòmics fets a l’illa d’Eivissa i amb una mostra que inclourà mitja dotzena de varietats de porc, animal fonamental a la tradició ramadera i a la gastronomia eivissenca.
La nova edició, que tindrà lloc des de divendres i fins diumenge en horari de 10 del matí fins a les 8 de la tarda, ha estat presentada aquest matí a la finca de Can Caus per l’organitzador de la mostra i gerent de l’empresa, Juan Luis Ferrà, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Caça i Cooperació Municipal, Antoni Marí, i pel regidor de Desenvolupament Local i Promoció del Municipi de Santa Eulària des Riu, Salvador Losa.
El regidor ha volgut felicitar al promotor d’aquesta idea “per no caure en el desànim i seguir fent una fira 15 anys després amb la mateixa il·lusió, amb canvis i novetats”. Igualment, ha destacat l’esforç fet als últims dies per tal de mantenir el divendres com a jornada dedicada exclusivament a visites d’escolars “ja que, amb la vaga, les inscripcions estaven molt baixes fins fa una setmana”. Finalment, els organitzadors confien a repetir les xifres de les passades edicions, amb la visita de prop de 1.500 escolars de prop d’una vintena de centres.
Una finestra al món de la pagesia
Per la seva banda, ‘Carraca’ ha volgut també destacar que aquesta cita és una de les dues úniques que es podran celebrar enguany vinculades al món rural i la pagesia, “les dos úniques finestres que queden per a demostrar que a Eivissa tenim una ramaderia i una agricultura vives”. Igualment, ha felicitat a Ferrà per l’aposta per la gastronomia i la producció local i de qualitat i ha anunciat que, d’aquí a poc, es farà una reunió amb el sector alimentari per a impulsar la creació d’una marca pròpia per a la sobrassada de l’illa.
Per la seva banda, el promotor de la fira ha volgut agrair la col·laboració de les institucions per tal de fer possible aquest esdeveniment i ha ressaltat que la presència més grossa de productes d’alimentació “es correspon amb el fet, que hem contrastat en altres edicions, de que la gent ve a mirar però també li agrada per a aprofitar i tastar cosses noves o de qualitat”.
Previsió de 25.000 assistents a la fira
Si es confirmen les bones previsions climatològiques, l’organització espera repetir les xifres de visites dels últims anys, fixades en prop de 25.000 persones. Els visitants podran gaudir de prop de 60 expositors, amb gran varietat d’animals de granja però també amb artesania i producte local eivissenc, manualitats, menjars elaborats i productes ecològics. A més, el dissabte a la tarda hi haurà un concurs de tir amb bassetja i, a la nit, concert de música amb Toc Roc. El diumenge al migdia serà la Colla de Santa Gertrudis la que oferirà ball pagès i es farà una paella popular.