@NouDiari – ARABalears / La quarta reunió per posar fi a la vaga indefinida dels docents de l’escola pública i concertada ha conclòs aquesta tarda sense acord, segons han informat els sindicats convocants que s’oposen a l’aplicació del trilingüisme que ha posat en marxa el Govern. Després de més de quatre hores de reunió, ambdós parts han quedat per celebrat una cinquena reunió dimecres a la tarda, a la seu de la conselleria d’Educació.
La vaga ha entrat avui en la tercera setmana d’aturada, després de les multitudinàries manifestacions d’ahir a Palma, Eivissa i Maó per protestar contra la política educativa de l’Executiu liderat per José Ramón Bauzá i l’aplicació del TIL.
No hi ha acostament de postures
Un fracàs que confirma les sensacions pessimistes amb les que tot dos interlocutors s’han presentat a la reunió. Així, les discrepàncies es centren en els punts principals de la negociació: els sindicats demanaven la retirada del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) o, almenys, que la seva aplicació sigui optativa pels centres, es demana l’anul·lació total dels expedients als tres directors de Maó i també la retirada de la Llei de símbols. La Conselleria, en canvi, només pensa deixar com a optativa l’aplicació del TIL al primer curs de l’ESO, un avanç que, segons la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, “és una mostra de la nostra voluntat conciliadora i el nostre afany d’arribar a acords”.
Tampoc convidaven a l’optimisme les paraules del vicepresident del Govern, Antonio Gómez, que a IB3 Ràdio declarava que l’executiu autonòmic “no farà ni una passa enrere”. Tant Gómez com la consellera Camps han insistit en la idea que aquesta és la política educatiu “que va sorgir de les urnes” i que només un resultat electoral advers propiciarà la seva retirada.
Per la seva banda, la Coordinadora del Professorat Preocupat ha qualificat com una “irresponsabilitat” de la Conselleria haver convocat al comitè de vaga per a negociar a les quatre de la tarda de dilluns, “perdent el cap de setmana i el dilluns de matí. Dos dies i mig de retard en les negociacions, i per tant del començament de les classes”.