@D.V./ El passat 11 de desembre, el BOE va publicar el text sobre la nova Llei d’impacte ambiental aprovada pel Govern central que presideix Mariano Rajoy, un text que es va publicar tres dies abans que l’estudi ambiental de les prospeccions petrolíferes al golf de València i a la costa cantàbrica. Aquesta nova llei regula el mecanisme sobre com s’han de sol·licitar i realitzar els estudis d’impacte ambiental, i el contingut de la qual ha rebut una interpretació radicalment diferent depès si la valoració arriba de part de l’oposició -PSOE-Pacte- o l’equip de govern al Consell Insular d’Eivissa PP-. Una lectura absolutament oposada tot i que, òbviament, el text legal és el mateix.
Una llei: dos visions diferents
Així, els progressistes destaquen que la nova llei “simplifica l’obtenció del tràmit de declaració d’impacte ambiental per a qualsevol projecte i, en concret, per a les prospeccions petrolíferes, que queden sotmeses a avaluació ambiental simplificada”, tal com estableix la llei en el seu Annex II. Amb aquesta nova classificació es podrien accelerar els tràmits del procés fins a només tres mesos. Segons el portaveu de PSOE-Pacte, Xico Tarrés, aquesta modificació legal aniria en concordància amb les declaracions efectuades aquest passat cap de setmana pel ministre d’Indústria i Turisme, José Manuel Soria, qui es va mostrar novament completament a favor de totes les explotacions petrolieres.
Per la seva banda, el Consell Insular eivissenc ha replicat assegurant que amb el nou text legal s’amplia el nombre de supòsits que s’han de sotmetre a Avaluació d’Impacte Ambiental: “La qual cosa ha permès, per exemple, que el Consell tingui coneixement de les campanyes d’adquisició sísmica del Mar Balear i Golf de Lleó, ja que amb la normativa anterior no era obligatori informar les administracions afectades”.
Segons recorda el Consell en un comunicat, la llei “dificulta la fragmentació de projectes, adaptant-se a la normativa europea que considera que les tramitacions ambientals s’han de fer globalment”, i que aquesta és, precisament, una de les al·legacions que s’ha presentat contra l’Avaluació d’Impacte Ambiental de Cairn Energy. Finalment, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra, lamenta que els socialistes vulguin “desinformar i confondre a la ciutadania”.
La concessió que va atorgar Zapatero l’any 2010
Xico Tarrés també ha volgut sortir al pas de les crítiques que recorden que aquest desastre es va iniciar en desembre de l’any 2010 quan encara governava el PSOE, i que va ser el ministre d’Indústria d’aleshores, Miguel Sebastián -amb el vist-i-plau del president, José Luís Rodríguez Zapatero-, qui va signar el permís a la petroliera Cairn Energy a iniciar les feines de recerca d’hidrocarburs al golf de València. Tarrés ha recordat que aquesta concessió es va fer “en compliment de la Llei d’hidrocarburs aprovada per l’executiu Aznar l’any 1998”. Tarrés ha recordat que les negociacions que es varen portar en el seu moment, quan ell encara era president del Consell Insular, varen acabar amb el “compromís que no es portaria a terme cap actuació que tingués el rebuig de les institucions locals per afectacions negatives sobre el medi ambient”.
Sobre aquest cas, el popular Vicent Serra ha qüestionat les “gestions” que Tarrés hagués realitzat en el seu moment i recorda que en desembre de 2011 es va ratificar l’autorització per traspassar els drets de les prospeccions d’una empresa a una altra. «Ja podem vore quines varen ser les gestions que va fer Tarrés durant l’any 2011», ha ironitzat Serra, qui ha demanat que els partits i els ciutadans es mantinguin units.
Quina barra Xicu, però quina barra! I n’Abascal que està devora tú, també. Si tenguesse una mica de vergonya els socialistes,el que haurieu de fer es callar. Que has intentat dir? Qué en Sebastian va donar els permisos obligat per una llei de n’Aznar? Això que és un Y tú más? del Y tú màs? Els permissos que va donar en Sebastian eran absolutament discrecionals, permisos que el diputat del PSOE d’Eivissa en aquell temps va dir que eren només «trabajo de despacho» com si no els hi haguessim de donar importància. Mirau on estam, la passa més facil per no estar ficats en això era no donar aquell permís inicial, no hi havia que fer cap mínim esforç per no donar-lo. Qué preteneu defendre valtros ara? Salvar sa vostra cara? Perquè que defensseu sobre tot i sobre tots els interessos d’Eivissa ja es va acreditat fa temps que no ho feis.
Es trist que faceu rodes de premsa per rèdit electoral, sinverguenses. Quan se us tendria que caure sa cara de vergonya amb sa mala gestió de can blai, colla d´inutils.
Sr Tarrés, la llei d’avaluacions ambientals havia entrat en vigor al 2006 i vostès de la passaren pel forro dels ous. de veritat que està donant un espectacle lamentable. si vol fer alguna cosa útil dimiteixi de tot i deixi de pendre el pèl a la gent. el PP i el PSOE són la mateixa porqueria. A veure si els ciutadans n’aprenen d’una vegada i no els tornen a votar mai més. són una desgràcia per les nostres illes
Xicu, eres más falso que las monedas de 3 Euros. Déjalo ya, abandona, vete. Tu crédito está agotado y ya no engañas a nadie. Tu partido lo aprobó, lo consintió, y no dijisteis nada. Me repugnan tus declaraciones, y tus manipulaciones interesadas. Con esta noticia no ganáis nada, sino que perdéis mucho. Cuando aprenderás, cuando.
Quina poca vergonya teniu. Fora de les institucions, PSOE.
Ahora resulta que Rajoy ha hecho una ley de impacto ambiental más ecologista que la del 2006 de ZP.
¡¡Esta sí que es buena!!
Jo m’enfot de qui fa començar, vull sebre qui ho acaba.
I qui mana ara no és ni en Zapatero, ni en Fajarnés, ni en Tarrés, ni en Vicent Serra, sinó en Soria. Així que tots a per ell i que es faci pregar
Quina pudor haver canviat sa llei per Cairn cony de PP, menos mal que eren es nostros
heu
pregunta
a n’Ansar?
aquest ho va
començar tot
i calla com
una puta!
AIZIMATEIZ
bronca a noudiari per canviar la noticia i deixar els mateixos comentaris, ja estau venuts com tots els altres?
Estimat troll, no hi ha hagut cap canvi. Només avisar que els usuaris Pilarica, Romeo, Antibèlic i Vaigning son la mateixa persona. Pots anar a intoxicar a algún altre lloc?
El papa de roma dijo -por lo lamentable de perder vidas humanas- y aunque no tiene comparación,—— VERGONYA—– y en este caso, lo ratifico
Para mi el titular de la noticia tendría que ser «Xicu vuelve a la política»