@Noudiari / El candidat per Eivissa de MÉS, Joan Ribas, i Antoni Noguera, dirigent de MÉS i tinent de batle de Palma, han acompanyat al llarg d’avui diumenge a Formentera la candidata de l’illa a la llista de MÉS, Raquel Gonzàlez, en els actes de campanya.
Al migdia s’ha celebrat un dinar de germanor amb dones i homes de Formentera que, segons Gonzàlez no es conformen a què la triple insularitat «sigui una condemna tant present com ignorada pel govern central». “Tots els problemes que es posen sobre la taula a la campanya de MÉS, finançament, serveis públics, treball… s’agreugen en el nostre cas”, assenyala la candidata de Formentera.
«Això s’ha d’acabar», diu, González, que afegeix que “MÉS serà al Congrés i Formentera serà al Congrés, on volem que per primera vegada es parli i s’abordi aquesta triple insularitat que a la península ni s’imaginen el que suposa pel que fa a la desigualtat d’oportunitats i els desavantatges que patim”.
La candidata ha parlat dels problemes de desplaçaments i estada als que han de fer front, qui viu a Formentera per mor de tenir una sanitat infrafinançada. També ha denunciat les mancances en relació a les condicions laborals que pateixen.
Per la seva part, Joan Ribas, candidat de MÉS per Eivissa, ha recordat que com sempre passa amb les Illes, “l’Estat només hi veu amb Formentera un negoci, com ja s’ha demostrat amb la sentència sobre els deslindes, amb els quals es volia afavorir l’especulació, fer negoci amb el litoral i, de pas, acabar amb el mitjà de subsistència de desenes de famílies”.
Els candidats i representants de MÉS han tingut també un recordatori per la Cimera sobre Canvi Climàtic de París, la COP21, un acord que tots valoren com a «positiu» i que en clau de Formentera pot significar l’accés a recursos internacionals per preservar la posidònia. “Un dels patrimonis naturals més importants que tenim entre les illes i que són aquestes praderes de posidònia oceànica, les més antigues del planeta”, assegura Raquel González.