@Noudiari / Les Confraries de Pescadors d’Eivissa reben avui a Madrid el premi ‘Gastroactitud Compromiso con la Tierra’, un guardó de prestigi nacional que reconeix el treball d’artesans espanyols que amb la seua tasca fan possible la supervivència de productes d’excepcional qualitat.
Els representants de ‘Peix Nostrum’ compten amb el suport del president del Consell d’Eivissa i responsable del departament de Turisme, Vicent Torres, i del conseller d’Economia, Hisenda, Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Gonzalo Juan, que s’han desplaçat a Madrid per assistir a l’acte, a les 20 hores a la terrassa Arzábal del Museu Reina Sofia.
El president del Consell, Vicent Torres, ha destacat que aquest any «marca un impuls important per a les Confraries d’Eivissa»: «Vrem començar al mes de gener amb la ponència de ‘Peix Nostrum’ a Madrid Fusión i després hem continuat recolzant i difonent el treball dels pescadors tant al Fòrum de Gastronomia del Mediterrani, com amb trobades amb periodistes nacionals», ha declarat.
‘Peix Nostrum’ va néixer el 2008 com una iniciativa pionera per distingir el producte local de l’estranger i el 2015 es va crear la primera etiqueta per a les captures vives de llagosta vermella de l’illa, diferents en qualitat i sabor a qualsevol altra. A més, destaca pel treball sostenible dels professionals de l’illa, practicada des de temps immemorials, que ha tengut com a resultat un benefici notable per al cicle reproductiu d’aquests apreciats crustacis.
Ja hi ha 22 espècies d’alt valor gastronòmic que s’etiqueten individualment amb la marca ‘Peix Nostrum’.
La declaració de la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera és un altre dels assoliments en què s’han implicat els pescadors d’Eivissa, que avui demanen la declaració d’una nova reserva marina al nord-est de l’illa, tota la zona de Tagomago.
Els organitzadors dels premis són els periodistes José Carlos Capel i Julia Pérez. Els premis Gastroactitud compromís amb la Terra constitueixen un reconeixement a històries singulars per la qualitat del seu treball, a qui de manera anònima o poc coneguda, treballen a favor de la bona alimentació, des del compromís amb la sostenibilitat.