@D.V./ El grup municipal PSOE-Pacte de Sant Antoni de Portmany ha criticat la nova modificació del pla municipal respecte als usos comercials, que ha definit com «urbanisme a la carta» perquè certificaria un “tracte de favor” a les grans superfícies comercials que s’instal·lin.
El portaveu progressista, Pep Marí ‘Marge’, acompanyat dels regidors Juanjo Cardona, Silvia Limones i Vicent Ponce, ha presentat les al·legacions que ha elaborat PSOE-Pacte a aquesta modificació que impulsa l’Ajuntament. Segons ‘Marge’, aquests canvis tenen com únic objectiu “obrir la porta a centres comercials o d’oci, com grans discoteques, per fer el que vulguin a Sant Antoni”.
«Ompliran el poble de naus enormes»
Les al·legacions presentades sostenen que l’augment de la volumetria a 25.000 metres cúbics és “un canvi en l’estructura general” de la planificació del municipi i que incloure aquesta reforma dins una modificació puntual del PGOU és “emmascarar dins un petit document un canvi d’enorme abast i conseqüències”.
En aquest document, el grup municipal de PSOE-Pacte alerta de l’impacte a la mobilitat dins el municipi que comportarà la creació d’aquests nous eixos comercials, i també senyala que a l’informe municipal “no s’indica quins seran els solars qualificats com equipament comercial ni tampoc es plantegen solucions per evitar un possible col·lapse durant la temporada turística”.
Segons els progressistes, la modificació d’usos que permet l’augment dels edificis comercials a les zones hoteleres gràcies a la nova Llei turística aprovada pel Govern balear, provocarà que “en primera línia de platja tinguem edificis de fins 25.000 metres cúbics”. Segons ‘Marge’, “veurem ‘super naus’ a pràcticament tot Sant Antoni” i «no serem un lloc atractiu turísticament». El portaveu de PSOE-Pacte ha lamentat que l’alcaldessa Pepita Gutiérrez “governa d’esquena al poble i ha cedit als interessos d’uns quants”.
Per la seva banda, el regidor Juanjo Cardona qualificat el nou planejament municipal com un “pegat” sobre l’actual pla en vigor, que data de l’any 1987. El regidor ha recordat que sobre el PGOU de 1987 s’han realitzat modificacions a zona com Can Germà, Can Guillamó, Bosc den Frit, Santa Agnès i Sant Mateu, i ha defès que s’aprovi un nou plantejament “adaptat a les actuals necessitats”, però sobretot “que l’Ajuntament atengui les nombroses al·legacions que s’han presentat”.
Recordem també, que aquest dimarts van començar per aplanar i acondicionar el solar on s’instal·larà el Mercadona de Sant Antoni, situat al costat de la rotonda que hi ha davant l’institut de Quartó de Portmany.
¿Estais en contra de que vengan supermercados que nos ofrezcan los productos a un precio asequible como pasa en el resto de España? ¿Vosotros a quien defendéis? A los pobres seguro que no.
Jo estaria a favor de la instal·lació d’aquestes superfícies sempre i quant comrin els productes aquí i paguin sous raonables als treballadors. Pagant sous miserables i adquirint els productes a tercers països on s’han produït no se sap bé com i sense saber en quines condicions, només pel fet de ser molt més barats, no és estrany que tinguin els productes a baix preu. O és que has vist al Mercadona productes com l’oli d’Eivissa, per posar un exemple, o altres que no siguin el peix, que no tenen més nassos que comprar-lo aquí? I a tot això, encara li queden sous al propietari de Mercadona per aportar sous a la financiació il·legal del PP.
Los productos de la mayoría de establecimientos son todos de los mismos sitios no hay diferencia, si no mírate donde los producen.
En alimentación el 99 por cien son de la UE, en cuanto a los productos de Eivissa todas las grandes cadenas se comprometen con los gobiernos de turno y comunidad que un tanto por cien de productos que vendan serán de la tierra, sea aceite, vino, sobrasada, quesos, pan, frutas, hortalizas, etc., es su política comercial para tener contentos a los gobernantes. No todos los que compran quieren pagar los productos el doble o mas del precio que cuestan otros iguales, piensatelo.
No, claro, son los del PP de San Antonio los que defienden a los pobres. ¡Faltaría!
Como el megacentro de Matutes en Playa d’en Bossa, también será para los pobres: Louis Vuitton, Dolce & Gabana…
Para que exista competencia real no se puede estar con normas que solo permite la instalación de locales pequeños, que pueden servir para algunas botigas, pero para los servicios y diferentes productos que ofrecen los nuevos establecimientos se necesita que estos sean mas grandes de lo que habitualmente estamos acostumbrados, por ello es necesario que se realicen modificaciones en las normas para permitir la instalación de empresas que compitan con precios, variedad, calidad/precio, servicios, horarios, aparcamiento, etc., y esto beneficia a los consumidores y consumidoras, lo otro es lo que cada día nos vende la pimeef comprar donde ellos quieran.