@Noudiari/ «La participació d’Eivissa a Madrid Fusión s’ha saldat amb una valoració molt positiva per a la gastronomia, els productes, els xefs d’Eivissa i per a les confraries de pescadors de l’illa», ha manifestat el president del Consell, Vicent Torres, qui ha assenyalat que «vam sortir de Madrid Fusión satisfets per aquest resultat i també amb una altra bona notícia per a l’illa. Tenim la confirmació que Ángel León, més conegut com el «xef de la mar», serà al Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània el pròxim 14 de maig».
El president del Consell ha destacat que «la participació en Fòrum d’Eivissa d’un xef que és una referència nacional i internacional és molt important per a promocionar la nostra gastronomia, la sostenibilitat de la mar i per continuar aquest treball de difusió de les iniciatives de les confraries de l’illa, que són pioneres a la Mediterrània».
Amb tres estrelles Michelin pel restaurant ‘Aponiente’, al Puerto de Santa Maria, i una altra més per ‘Alevante’, a Chiclana de la Frontera, Àngel León és una de les figures més rellevants en la gastronomia d’Espanya. La seua ponència a Madrid Fusión, dimecres, ha estat una de les més aclamades en la cimera mundial de la gastronomia.
El xef va rebre una ovació del públic per la seua nova tècnica per fer comestible la closca dels crustacis i per la presentació de la morena cruixent, a la qual va presentar com el nou ‘cochinillo del mar’. En els últims anys ha estat notícia també per les seues investigacions sempre relacionades amb el món del mar i com a creador d’una llum abissal comestible.
Tots dos periodistes també han confirmat que estaran recolzant el III Fòrum d’Eivissa, el 14 de maig de 2018, en el marc de les jornades gastronòmiques de primavera Eivissa Sabor, que se celebraran del 6 d’abril al 5 de maig.
Cal destacar que el passat dilluns, dia en què arrencava Madrid Fusión, José Carlos Capel va difondre el seu article publicat a la Guia del Viatger del diari El País en el qual tria a Peix Nostrum i la seua aposta per la sostenibilitat com una de les tendències i novetats gastronòmiques d’Espanya el 2018. Per la seua banda, Julia Pérez Lozano, va presentar la marca Peix Nostrum i els xefs de l’illa Javier Marí (Can Gat) i José Miguel Bonet (Es Ventall) en la seua ponència de dimecres a l’escenari de Madrid Fusión.