El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura i Ramaderia, ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent de matances domiciliàries de porcs amb l’objectiu de controlar la triquinosi.
La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquina s’ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.
Per fer aquestes anàlisis, entre l’1 de novembre de 2021 i el 30 de març de 2022, les persones interessades es poden posar en contacte amb l’àrea d’Agricultura i Ramaderia situada al Centre Antoni Tur «Gabrielet» en horari de 9 a 14 h, a través del correu agricultura@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 087.
Els treballadors del Consell els facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i informació dels veterinaris col·laboradors en el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur.