L’Auditori de Cas Serres acull aquest divendres 19 d’abril, a les 20 hores, l’acte d’entrega de la Medalla d’Or de l’illa d’Eivissa i els Premis al Mèrit Ciutadà atorgats pel Consell Insular d’Eivissa.
Es tracta d’un acte obert al públic fins a completar l’aforament de la sala i que es pot seguir en directe a través de les xarxes socials del Consell Insular d’Eivissa.
Enguany, l’Ajuntament d’Eivissa rep la Medalla d’Or de l’illa per ser impulsor, fa 25 anys, de la candidatura “Eivissa biodiversitat i cultura” que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.
Aquesta distinció, aprovada per unanimitat al ple del passat mes de març, ha vingut avalada pels informes del president de l’Institut d’Estudis Eivissencs, Marià Mayans, el director de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, Felip Cirer, i la tècnic de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Gurrea.
Els informes conclouen que la història de la candidatura i posterior reconeixement del patrimoni mundial és la història del compromís col·lectiu i de la feina feta en equip. L’esforç conjunt d’entitats públiques, encapçalades per l’Ajuntament d’Eivissa, i d’associacions privades va aconseguir un dels fets més importants del darrer segle a la nostra illa. La importància d’aquesta declaració és que no es cenyeix a la pròpia ciutat antiga de Dalt Vila, sinó que engloba importants bens naturals i patrimonials com ara les praderies de posidònia, la necròpolis púnica des Puig des Molins, una de les millor conservades de la Mediterrània, el poblat fenici de sa Caleta, al municipi de Sant Josep de sa Talaia i un dels primers assentaments poblats de l’illa.
Quant als Premis al Mèrit Ciutadà 2024, els guardonats són Helen Watson (a títol pòstum), Foto Estudio Raymar, la Cooperativa Agroeivissa i Trasmapi.
Helen Watson ha estat reconeguda per la seua valuosa tasca social i reivindicativa al front de l’associació Ibiza y Formentera contra el càncer durant més de tretze anys, fomentat el progrés en matèria sanitària i el benestar social de la ciutadania illenca. Watson va morir el mes de juliol passat i es tracta d’un reconeixement a títol pòstum.
Foto Estudio Raymar obté el guardó en reconeixement a la seua trajectòria professional i treball de més de 60 anys que l’ha dut a ser un dels estudis fotogràfics referents per a la societat illenca, exemple de negoci familiar amb una important vinculació social a Eivissa, per on han passat i han estat retratats generacions d’eivissencs.
La Cooperativa Agroeivissa, en el seu 25è aniversari, obté el premi al Mèrit Ciutadà en reconeixement per la seua tasca clau pel foment i impuls de l’activitat al camp eivissenc així com de la producció i consum del producte local i varietats autòctones.
Trasmapi, en el seu 50 aniversari, en reconeixement a una empresa que va ser pionera del sector nàutic a Eivissa, iniciant la seua activitat de línia de transport regular entre les Pitiüses en la dècada dels anys 70 fins avui.