@Noudiari/ Eiviciència i l’Associació de Químics de Balears han organitzat uns tasts científics a Eivissa pels dies 13, 14 i 15 de març. Aquesta iniciativa inclourà, a més d’una conferència diària, tasts d’herbes eivissenques, vins i maridatge.
El Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu acollirà aquest programa, que començarà amb la conferència titulada ‘Les herbes eivissenques, les essències de les aromes del camp d’Eivissa i Formentera’ i que pronunciarà la doctora en Química Cristina López Vázquez. En finalitzar s’oferirà un tast d’herbes.
De la vinya a la taula
El segon dia, el doctor en Biologia Alfonso Carrascosa parlarà de ‘El vino y la ciencia’ i el sommelier de la vinoteca Vilavins, Enrique Vega, proposarà als assistents un tast de vins de la terra d’Eivissa. Per concloure, el dissabte 15 de maç el químic i enòleg Andreu Oliver parlarà de ‘L’elaboració del vi: de la vinya a la taula’, abans que el sommelier de Buscastell Vins, Àlex Cardona, recomani un maridatge de quatre vins diferents i quatre ‘pintxos’
Les activitats estan programades de 19h a 21h i les places per inscriure’s són limitades. Els interessats en aprendre sobre herbes eivissenques, vins de la terra i el seu vessant més científic poden adreçar-se al 971 775 373 o enviar un correu electrònic a secretaria@quimibal.org. Els preus oscil·len entre els 15 euros per participar-hi un dia i els 35 euros per atendre el curs complet.