Prop d’una seixantena de persones han assistit, aquests dimecres i dijous, a les jornades de gestió sostenible de l’aigua a zones turístiques d’Eivissa i Formentera, que s’han centrat «en la necessitat d’aplicar la circularitat a totes les escales de la gestió del cicle d’aquest recurs, en la regulació i control dels grans consumidors i en la digitalització dels sistemes per fer més eficient la comptabilitat i gestió de l’aigua», ha informat la organització en un comunicat de premsa.
A les jornades, promogudes per l’Agència Balear de l’Aigua (Abaqua) i organitzades per l’Aliança per l’Aigua amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària i el Consell de Formentera, els ponents han destacat també la necessitat que els processos per avançar en una major eficiència del cicle vagin acompanyats per les institucions, ja sigui a través d’ajudes o de suport tècnic.
Així mateix, durant els dos dies s’han exposat experiències «per demostrar i difondre bones pràctiques d’estalvi i reutilització, així com modernització tant d’establiments com d’habitatges per reduir el consum d’aigua i, fins i tot, arribar a tenir edificacions gairebé autosuficients en el consum d’aigua», han indicat.
Les administracions, el sector hoteler i diferents experts han compartit eines i reptes per donar resposta a l’actual situació de sequera que afecta a les illes d’Eivissa i de Formentera, han afegit.