@Noudiari / La UIB ha encetat aquest dimecres el postgrau de dinamització lingüística. Ho ha fet amb un acte inaugural que ha consistit en una conferència a càrrec del reconegut filòleg eivissenc Isidor Marí.
La ponència, titulada ‘La tasca del dinamitzador lingüístic’, s’ha duit a terme a l’aula de graus de l’edifici Ramon Llull. Marí és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans des del 1989.
A la conferència s’ha destacat la importància de la formació que ara s’inicia com a eina per donar a conèixer la llengua catalana en zones on la seva salut és més feble. El postgrau ha estat cofinançat per la Direcció General de Política Lingüística. La seva titular, Beatriu Defior, ha explicat que la posada en marxa del curs respon «a una necessitat detectada de formar professionalment a persones que vulguin treballar en la normalització lingüística a peu de carrer».
El curs d’Expert Universitari en dinamització lingüística és un estudi propi de la UIB, que ofereix per primera vegada formació en aquest àmbit. Es fonamenta principalment en les àrees de la lingüística i de la filologia, en particular de la catalana, però també inclou aportacions d’altres àrees com ara la psicologia o la pedagogia.
S’adreça a l’assoliment de les competència necessàries per actuar com a dinamitzador lingüístic. Per dinamització lingüística entenem la promoció del canvi (tries, hàbits, preferències, motivació, actituds, usos, presència de la llengua,…) emmarcat en el procés de normalització de la llengua catalana que actualment s’impulsa des dels diversos àmbits de la societat. La docència d’aquest curs s’allargarà fins el 30 de juny de l’any vinent.