@Noudiari/ Aquest divendres 10 de març, la Sala de Plens del Consell d’Eivissa acollirà la Jornada sobre Xarxa Natura 2000 i usos marins a les Pitiüses, organitzada conjuntament pel Consell d’Eivissa i el Grup d’Estudis de la Naturalesa (GE-GOB Eivissa).
La Jornada s’iniciarà a les 9,30 hores del matí i es perllongarà fins a les 19 hores, i té com objectiu difondre el coneixement dels espais Xarxa Natura 2000, explicant la seva gestió, les seves oportunitats i impactes. Per aquest motiu, s’ha convidat a una sèrie de ponents experts en Xarxa Natura 2000, Estratègia Marina, biodiversitat marina, usos marins, custòdia marina i processos participatius. Els ponents seran tant de l’àmbit de l’administració (local, autonòmica i estatal) com de la investigació i ONGs.
Així, la primera taula rodona i debat es centrarà en la gestió i implantació de la Xarxa Natura 2000, amb informació sobre diferents experiències de gestió. Aquesta taula comptarà amb tècnics del Ministeri de Medi Ambient, del Govern Balear, del Consell d’Eivissa, així com d’organitzacions com WWF i SEO/Birdlife.
La segona taula de treball tractarà sobre temes científics i s’abordaran estratègies per mantenir el bon estat ambiental d’un espai, el problema de les algues invasores, la presència d’invertebrats marins o l’estat de les praderies marines de les Pitiüses.
L’última taula rodona estarà centrada amb la problemàtica del fondeig massiu d’embarcacions, tant a l’interior dels espais protegits, com en les seves àrees confrontants. Hi participarà el director d’IMEDEA, Jorge Terrados, així com tècnics del Govern balear, del Consell de Formentera, del Consell d’Eivissa i dels ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni i Sant Josep, i es parlarà del decret de Posidònia, dels plants per a la regulació del fondeig a Formentera i Eivissa, així com els plans per regular els fondejos a Talamanca, Cala Vedella i Cala Salada.