@Noudiari/ El Ple del Consell d’Eivissa votarà demà la proposta de concessió de la Medalla d’Or de l’illa d’Eivissa a la periodista Pilar Bonet Cardona, la màxima distinció que atorga la institució insular. Nascuda a Eivissa l’any 1952, Pilar Bonet és, segon el parer dels experts, la figura més rellevant del periodisme escrit que ha donat l’illa. Qualificada com una de les principals sovietòlogues del panorama periodístic europeu, la seua tasca professional ha tengut gran transcendència nacional i internacional, fins al punt que el rigor i la solvència de les seues informacions i anàlisis eren considerats per moltes cancelleries i serveis d’intel·ligència occidentals, inclosa la CIA, com una de les fonts imprescindibles per desentranyar el que estava passant a l’hermètic món de la vella nomenclatura soviètica.
«Testimoni i cronista d’excepció d’un canvi històric que va transformar radicalment l’escenari geoestratègic mundial, l’exactitud dels seus reportatges li obrí no tan sols les portes del Kremlin a l’època de la Perestroika, i ha mantengut des de llavors una bona relació amb l’expresident Mijail Gorbachov, sinó les d’importants centres internacionals de recerca com el Woodrow Wilson International Center o el Kennan Institute of Washington, la qual cosa li ha proporcionat prestigiosos guardons i reconeixements professionals», han apuntat des del Consell.
Per tot això, es considera que Pilar Bonet Cardona és mereixedora de la distinció del Consell Insular d’Eivissa en la seua categoria de Medalla d’Or, donant així suport al reconeixement públic que reben les seues cròniques enviades des de Moscou, capital des de la qual cobreix com corresponsal d’El País l’actualitat de Rússia i d’altres onze repúbliques limítrofes fins al dia d’avui.
Premis al Mèrit Ciutadà 2017
Al Ple de demà també es comunicarà la decisió de la Comissió per a la concessió dels Premis al Mèrit Ciutadà 2017 de concedir els premis a:
-Asociación de Esclerosis Múltiple de Ibiza y Formentera (AEMIF), per l’encomiable tasca que realitza el seu Centre de rehabilitació neurològica, el qual atén no només pacients amb esclerosi múltiple, sinó també malalts de Parkinson, esclerosi lateral, accident cerebrovascular o lesions medul·lars. Perquè compta amb més de 140 socis i pel seu declarat objectiu, que és atendre de forma integral i individualitzada tots i cadascun dels afectats que hi acudeixen buscant ajuda. Fundada el 1997 i declarada associació d’utilitat pública pel Ministeri d’Interior.
– Botiga-Bar Can Jordi, titularitat del Sr. Vicent Marí Torres. Va obrir ara fa més de cent anys, amb l’objectiu d’oferir serveis de botiga i bar als pagesos que transitaven per l’antic camí des Cubells. Els darrers anys no tan sols han sabut mantenir i millorar les funcions originàries del local, sinó que han emprès amb èxit un projecte per convertir-lo en un autèntic nucli d’esdeveniments culturals.
– Centre Cultural Sant Carles. El Centre Cultural de Sant Carles ha contribuït i contribueix de forma específica a fomentar els valors socials, artístics i d’innovació cultural amb la creació i desenvolupament del Festival Internacional de Música d’Eivissa i el Concurs Internacional de Piano d’Eivissa, al temps que ha afavorit de forma rellevant els interessos públics i una altra visió de l’illa d’Eivissa.
– Sra. María Jose Estarellas, per la seua implicació i dedicació a la defensa de la Posidònia i la lluita per al Medi Ambient. Voluntària de la Creu Roja, recorre el litoral informant els patrons de les embarcacions de la importància de tenir cura del Medi Marí. A l’hivern és voluntària netejant la mar de plàstics i reclutant voluntaris per col·laborar amb el control dels fondejos a la costa eivissenca.
Els honors i distincions del Consell d’Eivissa s’atorgaran en l’acte institucional que tendrà lloc el dia 21 d’abril a l’Auditori de Cas Serres.