@Noudiari/ El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra, ha presentat aquest matí la jornada de treball “La nostra mar: art, salut, història i dret. Una aproximació de les quatre acadèmies a la mar de les Illes Balears”. Es tracta d’una activitat organitzada, conjuntament amb el Consell, dins el marc del conveni de col·laboració signat entre la Vicepresidència i conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears i les reials acadèmies i acadèmies radicades a la comunitat autònoma.
A la presentació, també han estat presents la consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni, Pepita Costa; el director de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern, César Nuño Pacheco, i diversos representants acadèmics de les Balears.
Tant Serra com Pacheco ha manifestat valorat la necessitat d’una major presència acadèmica a Eivissa a l’hora “d’implantar l’excel·lència professional” i el fet que les acadèmies “donin cabuda al diàleg i al lliure pensament amb l’objectiu d’entendre el present i decidir un millor futur per a tots”.
La jornada tindrà lloc a partir de les 16,30 hores a la sala de plens del Consell Insular d’Eivissa i el programa és el següent:
16.30 h. Inauguració de la jornada a càrrec de la consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular, Pepita Costa, i del director de Relacions Institucionals i Acció Exterior, César Nuño Pachecho.
16.45 h. REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS DE SANT SEBASTIÀ DE LES ILLES BALEARS. “Aproximació a l’estudi tipològic de les edificacions a vorera de mar”, a càrrec de Neus Garcia Iñesta, presidenta de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears i arquitecta especialista en restauració de monuments i arquitectura popular.
17.15 h. REIAL ACADÈMIA DE MEDICINA DE LES ILLES BALEARS. “Activitat subaquàtica i medicina hiperbàrica”, a càrrec de Juan Miquel Batle Vidal, metge diplomat en medicina subaquàtica i hiperbàrica i president de l’Institut de Recerca Hiperbàrica i Subaquàtica.
17.45 h. REIAL ACADÈMIA MALLORQUINA D’ESTUDIS HISTÒRICS, GENEALÒGICS I HERÀLDICS. “Comerç i corsarisme a les Illes Balears durant els segles XIII-XV”, a càrrec d’Antonio Ortega Villoslada, acadèmic de la Reial Acadèmia Mallorquina d’Estudis Històrics, Genealògics i Heràldics, i professor d’història medieval al centre de la UNED de les Illes Balears.
18.15 h. ACADÈMIA DE LA JURISPRUDÈNCIA I LEGISLACIÓ DE LES ILLES BALEARS. “La mar balear des de la perspectiva competencial”, a càrrec de Pere A. Aguiló Monjo, acadèmic de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears, advocat de l’Estat en servei en comunitats autònomes i membre del Consell Consultiu de les Illes Balears.
18.45 h. Col·loqui final. Moderat per Bernardo Cardona Escandell, acadèmic de l’ Acadèmia de la jurisprudència.
19.10 h. Paraules del director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, César Nuño Pacheco. Cloenda a càrrec del president del Consell Insular, Vicent Serra.