@Noudiari/ L’escorxador gestionat d’Eivissa va sacrificar dimarts 4 de març la primera partida de cinc anyells ecològics, seguint els requisits de sacrifici marcats per a ramaderia ecològica, que dimecres 5 de març arribaran als punts de venda de l’illa. D’aquesta manera, podran comercialitzar-se els primers animals criats a Eivissa amb certificació ecològica. Això suposa una fita important per al sector ramader tradicional de l’illa i per a una raça autòctona que ha estat a punt de desaparèixer, a més de ser una aposta per una ramaderia sostenible, compromesa amb el medi ambient i per oferir aliments d’alta qualitat diferenciada.
Aquesta comercialització es produeix des de la granja de Can Pere Mussona, a Santa Eulària des Riu, propietat de Ronnie Anderson, que porta diversos anys treballant amb aquest objectiu: la certificació ecològica està atorgada pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica seguint la normativa europea. Es tracta d’anyells de raça d’ovella eivissenca, en procés de recuperació, i es considera la primera passa per suplir una demanda de carn ecològica certificada procedent d’Eivissa fins ara inexistent. La granja de Can Pere Mussona, cria ovella, porc negre, conill i gallina, tots de raça eivissenca i conrea els camps necessaris per poder alimentar els ramats, i tot seguint la normativa europea d’Agricultura Ecològica.