@Noudiari / Eivissa serà present a la cimera internacional de gastronomia Madrid Fusión que es celebra del 23 al 25 de gener i en la qual participen més de 100 xefs de 15 països. El Consell d’Eivissa compta, per segon any, amb estand propi en el qual s’oferiran degustacions de productes de l’illa i també elaboracions tradicionals, juntament amb altres plats més innovadors. La participació a
Madrid Fusión forma part de l’estratègia del Consell d’Eivissa de promoció exterior dels productes locals i de la gastronomia de l’illa com a atractiu turístic per als mesos de fora de temporada alta.
Un total de 10 xefs d’Eivissa es desplacen a Madrid per participar en els showcookings. A més, dimecres 25 es farà públic el nom del Cuiner Revelació Madrid Fusión 2017, premi per al qual és candidat un xef d’Eivissa, José Miguel Bonet, del Restaurant Es Ventall. Aquesta nominació és fruit del viatge organitzat per la Fundació de Promoció Turística d’Eivissa, en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor #EivissaSabor, que va portar a l’illa als periodistes José Carlos Capel i Julia Pérez, fundadors de Madrid Fusión.
Set xefs espanyols opten a aquest premi que, només amb la nominació, ja atorga visibilitat i reconeixement a la gastronomia d’Eivissa. En edicions anteriors, han resultat guanyadors prestigiosos xefs amb estrella Michelin com Dabid Muñoz, Ricard Camarena o Rodrigo del Carrer. El nom del guanyador es coneixerà el dimecres 25 al llarg del matí.
Durant els tres dies del congrés, que reuneix els xefs i destinacions gastronòmics més potents del món, Eivissa oferirà showcookings i degustacions, amb la col·laboració de 10 cuiners i 7 restaurants que han participat en les jornades gastronòmiques #EivissaSabor.
En concret, dilluns el restaurant Ca n’Alfredo oferirà sofrit pagès, salsa de Nadal i gerret escambetxat, plats que formen part de la identitat gastronòmica i cultural de l’illa. A la tarda, el restaurant Es Ventall servirà un tàrtar de sirvía i el restaurant de l’Hotel de Pachá, flaó invertit, que es podrà comparar amb la versió tradicional.
Dimarts al matí es podrà degustar un altre plat típic d’Eivissa, el calamar farcit de sobrassada, preparat pel restaurant Can Cires. Per la seva banda, la xef Carlota Bonder servirà la versió innovadora de la mateixa recepta. A la tarda serà el torn del restaurant Es Tragón que porta a Madrid Fusión un embotit d’elaboració pròpia a força de sípia i alga sobre un chicharrón de porc negre eivissenc.
Dimecres al matí, el restaurant Sa Brisa oferirà degustacions dels mossos que han collit gran èxit a FITUR: espardenyes farcides de sobrassada, croquetes de bullit de peix i la seva versió de la fregida de pop i calamar.
Finalment, el xef Manuel Antón prepararà un pastís de gerret i chupa-chups de sobrassada i mel eivissenques.
Durant les tres jornades, les accions de showcooking s’alternaran amb degustacions de productes autòctons com sobrassada, formatge i flaó, acompanyats de vins i licors d’Eivissa, aportats pels cellers i destil·leries de l’illa.
El Consell d’Eivissa també promocionarà la marca Sabors d’Eivissa i les jornades gastronòmiques de primavera #EivissaSabor, que se celebren del 20 d’abril al 28 de maig, així com el II Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània, previst per al 15 de maig.